11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNoapte alba in Italia

Noapte alba in Italia

Dupa victoria „squadrei azzurra“ in fata Germaniei, care i-a asigurat echipei lui Marcello Lippi un loc in finala Campionatului Mondial, pe strazile oraselor din Italia populatia a sarbatorit cum se cuvine in noaptea de marti spre miercuri. Fiesta italienilor a capatat aspectele unui spectacol grandios de lumina si culoare in marile centre urbane Roma, Milano, Torino, Florenta, Palermo, Bari, unde zeci de mii de suporteri au invadat pietele istorice, au aruncat cu petarde si au aprins artificii, care s-au imbinat perfect cu cântecele elogioase adresate jucatorilor si selectionerului Marcello Lippi.


Cei mai numerosi au fost suporterii prezenti la Circo Massimo din Roma si cei din Piazza del Duomo din Milano (circa 50.000). La Roma, circulatia a fost oprita pentru câteva ore in mare parte din centrul orasului, la putin timp dupa ce aceeasi zona fusese blocata de un miting al taximetristilor intrati in greva.


Tot in capitala Italiei, numeroasele fântâni, unele dintre ele construite in urma cu sute de ani, au fost luate cu asalt de tinerii cei mai euforici.


Nu au lipsit nici incidentele. La San Remo, o miniracheta luminoasa lansata de un adolescent a aterizat pe acoperisul unei case, care a luat foc, iar pompierii au fost nevoiti sa intervina. In provinciile Savona si Genova, mai multi suporteri aflati in stare de ebrietate au incendiat câteva pubele de gunoi si au spart geamurile unor cabine telefonice, iar in localitatea Albenga (Savona) câtiva tineri recalcitranti au rasturnat o masina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS