6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIncidente la Gelsenkirchen

Incidente la Gelsenkirchen

Aproximativ 180 de persoane au fost arestate si plasate in detentie preventiva, sâmbata, la Gelsenkirchen, inainte si dupa meciul Anglia – Portugalia, din sferturile de finala ale Cupei Mondiale. Sâmbata noapte, 180 de persoane, majoritatea suporteri englezi, dar si germani si de alte nationalitati, au fost retinute dupa ce au provocat daune in oras si au aruncat cu diverse obiecte in politisti. Celelalte persoane au fost arestate pentru diverse delicte, in special violenta, amenintari si ultraj. Din cele 180 de persoane arestate, doar 20 se mai aflau in detentie preventiva ieri-dimineata, ele urmând sa fie eliberate in cursul dupa-amiezei.


Purtatorul de cuvânt al politiei din Gelsenkirchen a precizat ca persoanele arestate „nu erau huligani tipici, ci oameni care provocau pagube in timpul manifestatiilor“. „Am avut mult de lucru, dar, daca privim situatia in ansamblu, bilantul este pozitiv“, a adaugat acesta. El a mai precizat ca la Gelsenkirchen au venit peste 100.000 de iubitori ai fotbalului.


Dintre suporterii veniti in orasul din districtul industrial Ruhr, aproximativ 70.000 erau englezi, 30.000 cu bilete la meciul Anglia – Portugalia. Cei care nu aveau bilete au vizionat partida pe ecranele uriase instalate in pietele publice, alaturi de circa 15.000 de fani portughezi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS