12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Ziua lui Zidane

Brazilia – Franta 0-1


• „Commerzbank Arena“, Frankfurt, spectatori: 44.326.


• A marcat: Henry ’57.


Brazilia: Dida – Cafu (’76, Cicinho), Lucio, Juan, R. Carlos – Juninho (’63, Adriano), Gilberto Silva, Ze Roberto, Kaka (’79, Robinho)- Ronaldinho, Ronaldo. Antrenor: Carlos Alberto Parreira.


Franta: Barthez – Sagnol, Thuram, Gallas, Abidal – Ribery (’76, Govou), Makelele, Vieira, Zidane – Malouda (’81, Wiltord), Henry (’85, Saha). Antrenor: Raymond Domenech.


• Cartonase galbene: Cafu, Juan, Ronaldo, Lucio / Sagnol, Saha, Thuram.


• A arbitrat: Luis Medina Cantalejo (Spania).


 


Cu un singur sut pe spatiul portii lui Barthez, brazilienii au fost de nerecunoscut aseara, in timp ce Franta s-a depasit pe sine.


 


Multi cunoscatori ai fenomenului fotbalistic spuneau ca intâlnirea de aseara, Brazilia- Franta, n-ar fi trebuit sa se desfasoare in aceasta faza a Cupei Mondiale, desi orice adversar al „selecao“ porneste cu sansa a doua. De-a lungul anilor, intâlnirile dintre cele doua formatii au fost spectaculoase, dar aseara spectatorii din Frankfurt n-au fost martorii unui meci deosebit, asa cum se anticipa, desi francezii si-au depasit conditia, ca sa zicem asa. Ultimele doua campioane mondiale au oferit, mai ales in prima parte a intâlnirii, destul de putine faze cu adevarat spectaculoase. Pentru Ronaldo, Cafu si Roberto Carlos, meciul de ieri a fost mai mult decât o revansa pentru esecul din ultimul act al Cupei Mondiale din 1998, când Franta a administrat un sever 3-0 brazilienilor. Atunci, Marea Brazilie a fost usor de distrus de Zidane, Thuram si Barthez.


Prima repriza, terminata fara gol, a fost una in care Brazilia si-a dezamagit nu numai suporterii, dar si antrenorul, vedetele lui Parreira netrimitând nici un sut sanatos pe spatiul portii lui Barthez! La mijlocul primei parti a primului mitan, arbitrul spaniol Cantalejo a refuzat un penalti francezilor atunci când Lucio a avut o interventie destul de imprudenta asupra lui Vieira (’22). In ultimul minut de joc al primei reprize, Zidane a trimis, dintr-o lovitura libera din afara careului, balonul in bratul lui Ronaldo, aflat aproape de linia de 16 metri, dar in interior. Arbitrul a acordat insa lovitura de la 16 metri, executata de cel mai bun jucator al Frantei in primele 45 de minute, Zidane, dar in zid.


Repriza a doua a adus o surpriza doar pentru cei care n-au urmarit meciul live: la o lovitura libera in diagonala executata de acelasi Zidane, Henry, lasat singur in fata lui Dida, a trimis lejer, din apropiere, in plasa, 0-1! Era minutul 57 iar in urmatoarele zece minute, Franta a fost de doua ori aproape de 0-2. La o actiune ofensiva a cocosilor galici, Juan a deviat gresit, derutându-l pe Dida, dar balonul a trecut pe lânga poarta in corner (’61), apoi portarul Braziliei a salvat in fata lui Ribery (’71). Francezii joaca excelent, Zidane evolueaza ca in zilele lui faste, in timp ce Brazilia a trimis primul sut pe spatiul portii in prelungirile meciului, prin Ronaldo! Toata lumea considera aceasta eliminare a Braziliei ca o mare surpriza, ca un dezastru pentru „selecao“, dar pe terenul de la Frankfurt cei care au facut legea aseara au fost francezii!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII