Acasă Sport Mâinile lui Dumnezeu sunt la nemti

Mâinile lui Dumnezeu sunt la nemti

Fara dubii, principalul artizan al calificarii Germaniei in semifinalele Cupei Mondiale este portarul Jens Lehmann, goal-keeper-ul care i-a suflat postul de titular celebrului Oliver Kahn aparând doua penaltiuri cu Argentina, executate de Ayala si Cambiaso. Performanta numarului 1 din poarta Germaniei a fost laudata de presa germana, prestigiosul cotidian Bild indraznind sa titreze in editia de sâmbata „Mâinile lui Dumnezeu sunt acum la noi“, facând aluzie si la declaratia data de argentinianul Maradona dupa ce la Mondialul din 1986 a inscris un gol decisiv cu mâna, in semifinale.


„Aveam incredere in Lehmann la penaltiuri si el a demonstrat ca stie sa intimideze un atacant cu o simpla privire“, a spus selectionerul Klinsmann dupa intâlnirea cu Argentina.


In schimb, Lehmann nu a „pozat“ in erou si a fost modest in declaratii: „Este normal ca atunci când esti portarul Germaniei toata lumea sa astepte de la tine sa aperi penaltiurile. Sa nu uitam ca toti cei patru jucatori ai nostri care au executat au inscris cu siguranta. Totul este fantastic. Nu a fost insa decât un sfert de finala. Lumea merge acum sa sarbatoreasca, dar eu ma duc sa ma pregatesc pentru semifinale“, a spus Lehmann, care a fost incurajat de rivalul sau Kahn inaintea executarii penaltiurilor, momentul fiind surprins si reluat apoi de televiziunea germana.


La partida cu Argentina, Germania a ajuns pentru a treia oara in istoria Cupei Mondiale la loviturile de departajare, de fiecare data reusind sa se impuna.

Exit mobile version