10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportKlinsmann, in al noualea cer

Klinsmann, in al noualea cer

Daca staff-ul argentinian era dominat de tristete si de frustrare, starea de spirit in tabara germana era diametral opusa. Fara indoiala, cel mai fericit dintre toti a fost selectionerul Jürgen Klinsmann, care a reusit in ultimii doi ani sa faca fata criticilor presei si sa duca o echipa tânara si lipsita de experienta pâna in semifinalele Campionatului Mondial.


„Sunt foarte fericit, sunt mândru de acesti jucatori si recunoscator publicului nostru minunat, care ne-a dat aripi. Am crezut pâna la sfârsit in calificarea noastra, chiar si atunci când argentinienii conduceau cu 1-0 si mai erau zece minute de joc. Am asistat in seara aceasta (vineri seara – n.r.) la un duel intre cele mai bune echipe ale turneului. Stiam ca Argentina are respect pentru echipa noastra si s-a observat acest lucru si in timpul jocului. La fel ca ei, si noi am fost mai prudenti in comparatie cu meciurile trecute. Ne-au mai ramas de disputat doua partide, pe care vreau sa le câstigam“, a spus Klinsmann, campion mondial in 1990 cu nationala Germaniei.


La rândul lui, capitanul nemtilor, Michael Ballack, a firmat ca echipa sa a meritat victoria: „Loviturile de departajare sunt ca o loterie, dar eu cred ca am meritat victoria. Sper ca toti suporterii nostri sa fie multumiti, chiar daca nu le-am oferit un joc foarte spectaculos“.


Miroslav Klose, golgheterul turneului, cu cinci reusite, si autorul golului egalizator in meciul cu Argentina, a subliniat faptul ca partida a fost foarte dificila: „A fost un meci dur. Nu am avut spatii prea multe, iar in prima repriza mijlocul terenului nu a putut sustine linia noastra ofensiva prea mult. In partea a doua a meciului, totul a functionat mai bine. Poate ca am avut si un pic de sansa pentru ca am câstigat la penaltiuri“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS