24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportItalienii se tem de Germania

Italienii se tem de Germania

Dupa ce au obtinut o victorie scontata in fata Ucrainei (3-0), jucatorii italieni si selectionerul Marcello Lippi au inceput deja sa se gândeasca la partida din semifinale cu Germania, programata sa se dispute marti, pe „Westfalenstadion“ din Dortmund. Primul care a abordat acest subiect a fost antrenorul, care se va afla in fata celui mai dificil examen de când a preluat cârma „squadrei azzurra“.


„Ne asteapta cel mai greu meci de pâna acum si spun asta pentru ca Germania a demonstrat ca este una dintre cele mai bune echipe ale competitiei. Faptul ca au reusit sa elimine Argentina trebuie sa ne dea de gândit. In plus, vor mai juca si in fata propriilor suporteri. Va fi dificil pentru noi sa invingem Germania, dar in aceeasi masura le va fi si lor greu sa ne bata. Jocul nostru la acest Campionat Mondial imi da insa incredere“, a spus Lippi, care spera ca echipa sa se va bucura de acelasi succes ca „squadra azzura“ din 1982, care a invins in finala Mondialului de atunci Germania, cu 3-1, si a intrat in posesia titlului.


„Trebuie sa fim atenti“


Si Alessandro Nesta, fundasul care nu a putut evolua in partida din sferturi cu Ucraina, din cauza unei accidentari, este de parere ca Germania va fi greu de invins.


„Trebuie sa fim foarte atenti. Germania nu mai este cea de la Florenta, pe care am invins-o in amical cu 4-1 (1 martie 2006 – n.r.). Acum vom juca intr-o semifinala de Campionat Mondial, la un nivel mult mai inalt, si lucrurile vor sta altfel. Atuurile lor cred ca sunt jocul aerian bun, unde se remarca Miroslav Klose, si recuperarile si patrunderile lui Michael Ballack. Intotdeauna este greu sa invingi echipa care gazduieste competitia. Acest lucru l-a dovedit si Argentina, o echipa foarte puternica, superioara germanilor din punct de vedere tehnic, care insa nu a reusit sa câstige“, a spus Nesta.


Daca Nesta s-a rezumat la comentarii strict legate de jocul viitoarei adversare, mijlocasul Gennaro Gattuso s-a rezumat sa spuna ca „Exista 50 la suta sanse pentru fiecare echipa sa ajunga in finala“. Apoi, jucatorul legitimat la AC Milan a raspuns criticilor presei germane, care a taxat jocul neconvingator al italienilor la meciul din optimi cu Australia si faptul ca „azzurri“ s-au impus in urma unui penalti inventat.


„Anumiti ziaristi germani care ne-au criticat nu ne-au jignit numai pe noi cu ceea ce au scris, ci intreg poporul italian. Nu stiu ce sa spun despre cei care folosesc cuvintele «spaghetti» si «mafia» pentru a ne descrie… Poate ca sotiile acestor jurnalisti au aventuri cu niste italieni“, a spus Gattuso, pe un ton rautacios, declansând deja inevitabilul razboi psihologic adesea intâlnit inaintea unui meci cu o asemenea incarcatura.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS