Acasă Sport „Visez la Caracal o Universitatea – Noua Maxima“

„Visez la Caracal o Universitatea – Noua Maxima“

Actionarul gruparii caracalene vorbeste despre o posibila minune, aparitia unei echipe tinere care sa surprinda lumea fotbalistica.


In aceste zile, Balaci se afla la Craiova si asteapta o decizie definitiva in privinta probabilei plecari in Dubai, ca antrenor principal al unei echipe din EAU. Desi a semnat contractul, „Printul Deserturilor“ a conditionat venirea lui la Dubai dupa ce o suma de bani ii va intra in cont, conform intelegerilor pe care le-a avut la Paris cu oficialii arabi. Pâna atunci, este ocupat de problemele gruparii din „Orasul Minunilor“, acolo unde este actionar.


Care este statutul antrenorului Negrila la FC Caracal? Cei de acolo mi-au spus ca doar Balaci m-ar putea lamuri daca Negrila mai ramâne in staff-ul tehnic.


– Cine a spus asta, ca doar eu as putea clarifica aceasta problema de care va interesati?


Presedintele executiv, Jean Nitulescu, si chiar „Negoro“. Amândoi mi-au spus ca decizia apartine „domnului Balaci“.


– N-are cum sa-mi apartina numai mie! Actionari la FC Caracal sunt Balaci, Ilinca si Consililul Local Caracal, asa ca nu pot singur sa iau vreo decizie.


Probabil ca punctul de vedere al lui Balaci conteaza.


– Ma rog… Deocamdata suntem in cautari de jucatori pentru sezonul viitor, 2006/2007. In momentul in care vom stabili cei 24 – 25 de jucatori care ramân pentru acest an competitional, atunci e logic sa ne facem si celelalte socoteli, cele referitoare la contracte, prime si alte cheltuieli necesare sustinerii calendarului competitional al echipei. Apoi facem bugetul. Adica, in functie de banii pe care ii avem la dispozitie, mai putem angaja sau renunta la anumite persoane.


„Deocamdata, doar Iordan este antrenor“


Bine, dar care-i situatia staff-ului tehnic? Sunt trei antrenori acum, Iordan Eftimie, Nicolae Negrila si Sabin Ciurea…


– Deocamdata, antrenor la FC Caracal este Iordan Eftimie, principal. Poate ca antrenorul principal are si el un punct de vedere in privinta staff-ului tehnic, a colaboratorilor cu care vrea sa lucreze, nu? Se procedeaza asa, adica principalul are de multe ori un cuvânt greu in privinta desemnarii secunzilor. Sau antrenorul principal poate sa lucreze si de unul singur si vrea un contract mai mare, Dumnezeu stie! Este o practica si la case mai mari.


FC Caracal se axeaza acum pe multi juniori, dar am inteles ca vor fi achizitionati si câtiva jucatori cu experienta…


– Daca vrem sa crestem copii, mai trebuie sa avem pe lânga ei si din astia mai „batrâni“, cu experienta competitionala. Asa am crescut si eu, pe lânga Oblemenco, Deselnicu… Nu pot acum sa ofer nume, dar este posibil sa aducem si asemenea jucatori, accesibili pentru FC Caracal.


Nume?


– Nu pot deocamdata. De ce? Greseala noastra mare este ca am mai vehiculat unele nume de juniori talentati, iar altii, care erau in preajma noastra, au aflat si, asa, respectivii copii nu au mai ajuns la FC Caracal. Din pacate pentru acei copii, ei au ajuns intr-un club interesant… Problema e alta, ca nu vor putea juca acolo. Nu mai intru in alte amanunte. Este pacat deoarece ei au de pierdut si, bineinteles, fotbalul. Sa vedem ce se va intâmpla acum…


„Sa jucam de placere“


Obiectivul pentru viitorul sezon este mentinerea in Divizia B si alcatuirea unei formatii competitive?


– Este adevarat, obiectivul nostru este acelasi, mentinerea in Divizia B si alcatuirea unei echipe tinere si frumoase. Si care sa joace de placere sau, cum vreti, cu placere. Daca Dumnezeu ar vrea ca dintr-o data, peste noapte, aceasta echipa de copii sa se transforme intr-o Universitatea – Noua Maxima, nu o sa le zicem noi nu, adica nu o sa-i oprim sa promoveze in Divizia A! Nu avem cum. Chiar daca le-am zice noi asa ceva, adica sa nu câstige campionatul Diviziei B, nu avem cum sa-i tinem.


Cam astea ar fi noutatile de la FC Caracal?


– Deocamdata, echipa nu a inceput pregatirea propriu-zisa. Suntem in cautari, cum se zice.

Exit mobile version