16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportUcraina isi incearca norocul in fata Italiei

Ucraina isi incearca norocul in fata Italiei

Hamburg isi va lua „adio“ astazi de la Campionatul Mondial o data cu disputarea partidei dintre Italia si Ucraina, cel mai dezechilibrat sfert de finala al competitiei, având in vedere valoarea celor doua loturi. Italia, cu norocul cu care ne-a obisnuit, a beneficiat de un traseu favorabil in fazele eliminatorii, dupa ce a câstigat Grupa E a competitiei, elevii lui Lippi intâlnind Australia in optimi, pe care a invins-o printr-un penalti controversat, in minutul 93.


Echipa pe care „squadra azzurra“ o va avea in fata astazi s-a clasat pe locul al doilea al grupei din care a facut parte, dupa Spania, si a invins in optimi, dupa penaltiuri, Elvetia (3-0), la capatul celui mai urât meci al campionatului de pâna acum. Inainte de startul competitiei, cele doua echipe aveau obiective total diferite: daca Ucraina, aflata pentru prima data la Campionatul Mondial, tintea optimile, Italia viza al patrulea titlu mondial din istorie, la 24 de ani distanta dupa ultimul succes.


Cu toate ca si-a atins obiectivul, Oleg Blohin, selectionerul singurei echipe est-europene ajunse in sferturi, face tot posibilul pentru ca elevii sai sa realizeze o performanta istorica, accederea in semifinale. In acest sens, i-a izolat pe elevii sai intr-un minihotel situat la Postdam, lânga Berlin, si a facut tot posibilul sa-i fereasca de presa, iar la televizoarele din camere jucatorii au fost obligati sa vizioneze in ultimele doua zile inregistrarile meciurilor jucate de Italia la turneul din Germania.


Probleme in cele doua distributii


Italia, care nu a primit decât un singur gol la CM 2006, si acela inscris in propria poarta de Zaccardo (cu SUA), vine la Hamburg fara fundasul Marco Materazzi, suspendat dupa ce a primit „rosu“ cu Australia, si cu colegul acestuia din linia defensiva Alessandro Nesta incert, dupa o accidentare la muschii inghinali. De asemenea, rezerva Iaquinta are probleme medicale si are sanse mici sa fie convocat pentru acest meci. Trei jucatori italieni risca sa rateze semifinalele in cazul in care vor primi avertisment astazi, este vorba de Gattuso, Zambrotta si Grosso.


„Ucraina nu inseamna numai Sevcenko“, spunea, ieri, Marcello Lippi, dorind sa inchida gura ziaristilor care au scris ca „azzurrii“ au o misiune facila in fata ucrainenilor.


De partea cealalta, Oleg Blohin se va putea baza din nou pe fundasii centrali Andriy Rusol si Vyacheslav Svidersky, care si-au ispasit etapa de suspendare la meciul cu Elvetia, dupa ce primisera doua „galbene“ de-a lungul competitiei. Dar, dupa cum s-au descurcat Vasciuk si Selaiev in optimi, este posibil ca acestia sa nu mai apara in primul „unsprezece“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS