13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportInvazia cangurilor continua

Invazia cangurilor continua

Dupa Mitchell, Baird, Heath si Rose, lotul alb-albastru a fost completat, in Austria, si cu Joshua Maguire, un fotbalist de 26 de ani provenit tot de la New Zealand Knights.


Cooptarea lui Dan Stalinescu in Consiliul Director a dat roade, impresarul de casa al Stiintei aratându-si recunostinta printr-un nou transfer. Miercuri seara, in cantonamentul de la Oberpullendorf, si-a facut aparitia si Joshua Maguire, un mijlocas central de 26 de ani, care a evoluat in sezonul trecut pentru New Zealand Knights, fiind coechipier cu Joshua Rose.


Maguire, care are 1.76 metri si 75 de kilograme, a evoluat in sapte din cele 21 de meciuri sustinute de echipa sa in sezonul trecut, dintre care doar intr-unul singur a fost titular, in rest evoluând doar ultimul sfert de ora. Nu a marcat nici un gol si, desi este un jucator de creatie, nu a dat nici o pasa decisiva, a sutat de sapte ori la poarta, dintre care doar doua si-au atins tinta. A fost surprins in pozitie de ofsaid o singura data, a comis 13 faulturi si a incasat un cartonas galben. Maguire a evoluat cu numarul 14 pe tricou si s-a despartit la finalul acestui sezon de gruparea care a terminat pe ultimul loc campionatul profesionist de la Antipozi, din care nu se retrogradeaza. Cam astea sunt realizarile viitorului jucator al Universitatii, datele fiind culese de pe site-ul oficial al gruparii New Zealand Knights.


Joshua Maguire a cochetat in sezonul 1998-1999 si cu Steaua Bucuresti, insa antrenorul Emerich Ienei a renuntat intr-un final la serviciile australianului, care, de-a lungul carierei sale, a mai evoluat sub culorile urmatoarelor cluburi: Adamstown Rosebuds, Newcastle Breakers, Cessnock City Hornets, Highfields Azzuri, Central Coast si Blacktown City.


Mitchell si Baird, de nationala?


Desi Australia a fost eliminata de Italia in optimile Mondialului din Germania, pierzându-l totodata si pe antrenorul Guus Hiddink, secundul Graham Arnold, care se ocupa momentan de selectionata „socceroos“, se gândeste deja la preliminariile Cupei Asiei 2007. In atentia antrenorului interimar se afla doi jucatori ai Stiintei, Josh Mitchell si Michael Baird, care sustin ca au toate sansele sa faca parte din lotul nationalei in urmatorul meci, care va avea loc pe 16 august. Australia face parte din grupa D, fiind in lupta directa cu Liban, Kuweit si Bahrain.


„Am fost primul care am adus jucatori australieni in România si acum toti ii cauta, pentru ca sunt valorosi. Vreau sa mi se spuna si mie câti români joaca in vestul Europei si câti australieni. Acum, ca sunt convocati in nationala Australiei, ce vor mai spune despre Baird si Mitchell? Decât sa aduc mercenari din România, cum au majoritatea echipelor, mai bine chemam fotbalisti profesionisti din strainatate”, a spus Adrian Mititelu.


Lista ramâne deschisa


La fel ca majoritatea cluburilor din Divizia A, Universitatea nu s-a grabit in privinta transferurilor de jucatori, pentru ca a mai ramas aproape o luna pâna la data-limita. Oficialii olteni au recunoscut ca sunt in negocieri si cu alti jucatori, dar asteapta momentul optim pentru ca „plaja“ este foarte larga si vor avea de unde sa aleaga spre sfârsitul campaniei, când vor ramâne multi fotbalisti de valoare fara angajament.


„Campania de achizitii nu s-a terminat, lista ramâne deschisa. Momentan testam piata, pentru ca nu are rost sa cheltuim banii de dragul de a face achizitii. Spre finalul perioadei de transferuri vor fi multi jucatori care nu si-au gasit echipe si avem de unde sa alegem. Oricum, noi nu vom sta cu mâinile in sân pâna atunci, pentru ca s-ar putea sa mai achizitionam doi-trei jucatori intre timp, insa nu pot da mai multe amanunte“, a spus Costesin.


„Negociez cu câtiva jucatori din campionatul intern destul de valorosi, dar nu mai fac greseala pe care am facut-o cu Panc si Ghindeanu, sa zic ca ii luam si ei sa se schimbe. Când avem contractul semnat, divulgam si numele“, a afirmat Adrian Mititelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU