15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSinguri impotriva tuturor!

Singuri impotriva tuturor!

Finantatorul oltenilor pretinde ca se pun bete-n roate clubului-fanion, motiv pentru care s-a gândit ca tricourile jucatorilor sa fie inscriptionate cu un slogan sugestiv.


Comisia pentru Statutul Jucatorului a obligat Universitatea sa achite clubului Jiul Petrosani, pe lânga restanta de 75.000 de dolari, cât ramasese de plata din indemnizatia de transfer a lui Gabriel Apetrei in vara lui 2005 la Universitatea, alti 200.000 de dolari. Potrivit unui facsimil publicat in ziarul finantatorului Universitatii, in acordul de transfer al lui Apetrei de la Jiul la Universitatea, semnat de cele doua cluburi si jucator, ar exista urmatoarea clauza: „Dupa data de 15 iulie 2006, jucatorul va putea fi transferat la alt club numai cu acordul scris al Jiului Petrosani, in caz contrar sau in cazul declararii jucatorului liber de contract de catre CSJ, Univstiinta va achita catre Jiul Petrosani suma de 200.000 USD. Daca jucatorul devine liber de contract pâna la aceasta data, acesta se obliga sa se reintoarca la Jiul Petrosani“.


Mititelu: „Decizia CSJ in cazul Apetrei este aberanta“


Apetrei a fost declarat liber de contract in noiembrie 2005, el reintorcându-se la Petrosani imediat dupa transferul la Craiova deoarece a fost prins baut. Cum scriam si mai sus, decizia CSJ a fost aceea ca Universitatea sa achite, pe lânga restanta de 75.000 de dolari, si suma de 200.000 de dolari, clubul oltean urmând a face recurs. Finantatorul Universitatii, Adrian Mititelu, extrem de suparat, a afirmat: „Sunt revoltat pentru aceasta decizie aberanta a CSJ, condusa de un craiovean, Ion Turculeanu. Este o japca pe fata!“.


Presedintele Comisiei pentru Statutul Jucatorului, Ion Turculeanu, nu a putut fi contactat in ultimele doua zile nici pe telefonul mobil, nici la sediul cabinetului sau de avocatura din Craiova.


In schimb, patronul Jiului, Alin Simota, a spus: „Contractul semnat este clar, iar decizia CSJ este corecta, logica si legica. Cei de la Universitatea nu stiu sa citeasca contractul pe care l-au semnat, dar asta-i problema lor, nu a mea si nici nu ma intereseaza“.


Tot Comisia pentru Statutul Jucatorului, printr-o hotarâre constatatoare din 13 iunie, a solicitat Universitatii sa achite agentului de jucatori Aksam Kadour suma de 20.000 de dolari, conform unei hotarâri anterioare, din aprilie 2006. Cum Universitatea nu a achitat aceasta suma impresarului lui Salih, Aksam, CSJ a decis sanctionarea Universitatii dupa cum urmeaza: incepând cu 1 iunie, timp de 30 de zile penalizare cu 0,25 la suta / zi intârziere asupra sumei de 20.000 de dolari; 1 – 15 iulie – interzicerea de a efectua legitimari si transferari, iar din 16 iulie – neprogramarea Universitatii in campionat. Impresarul lui Salih, Aksam Kadour, a spus: „Decizia CSJ este irevocabila, adica Universitatea trebuie sa-mi achite 20.000 de dolari. Nu vreau sa fac alte comentarii deoarece toate s-ar putea rastalmaci. Stiu ca s-a facut demers si la TAS. Nu doresc decât binele Universitatii, dar am incheiat in 2005 un contract de reprezentare care, logic, trebuie respectat. Pentru faptul ca imi cer drepturile, sunt catalogat de câteva luni in fel si chip?! Paradoxul este altul: si jucatorul pe care-l reprezint, Salih, are probleme din aceasta cauza, dar si pentru faptul ca a avut curajul sa-si ceara si el drepturile financiare“.


„Nimeni nu ajuta Universitatea“


Chestionat asupra acestui litigiu financiar cu Aksam, Adrian Mititelu a luat foc, ca sa zic asa. „In loc sa ma intrebati de problemele reale de la echipa, ma chestionati de câteva luni despre un agent de jucatori care m-a pacalit, profitând de naivitatea mea. Asta, asa-zisa datorie catre Aksam, este o bagatela. Stati linistiti, o voi rezolva. Apoi o sa-mi recuperez banii de la Aksam, nici o grija! Am acum alte probleme la echipa, serioase, nu tâmpenii din astea. Toate cluburile au datorii, au probleme, nu numai Craiova“, a afirmat finantatorul oltenilor.


Tirul acuzelor a continuat: „De ce nu scrieti realitatea? Nimeni nu intreprinde nimic pentru Universitatea, doar eu. Primaria Craiova nu face nimic pentru echipa, stadionul «Ion Oblemenco» arata deplorabil, este in degradare, iar eu nu pot face nici o investitie fara acordul primariei, acord care mi-a fost refuzat. Alte consilii locale din România ajuta echipele de fotbal, mai ales financiar, dar la Craiova nu se intâmpla asa ceva (…) Mi-am riscat averea, viitorul copiilor mei si ce primesc? Numai bete-n roate! O informatie pe care sunt convins ca n-ati aflat-o: sloganul care va aparea pe tricourile Universitatii in acest sezon este «Singuri impotriva tuturor»! Aceasta-i, de fapt, realitatea“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU