11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVenus Williams tinteste un nou titlu

Venus Williams tinteste un nou titlu

Desi este doar cap de serie numarul 7, cea mai mare dintre surorile Williams este hotarâta sa pastreze trofeul pe care l-a câstigat anul trecut.


Venus Williams, care va incerca sa-si apere titlul cucerit anul trecut la Wimbledon, se asteapta sa o intâlneasca pe principala favorita, Amelie Mauresmo, in sferturile de finala. Mauresmo va juca primul meci in compania croatei Ivana Abramovic, jucatoare venita din calificari, si ar putea sa o intâlneasca in turul al treilea pe Tatiana Golovin si pe rusoaica Dinara Safina in optimi.


La rândul sau, Venus Williams debuteaza in compania compatrioatei sale Bethanie Mattek si ar putea avea probleme abia in runda a patra, când o va intâlni pe Anastasia Mâskina, rusoaica fiind sfert-finalista anul trecut, la Wimbledon.


Start dificil pentru Kim Clijsters


Alta tenismana care si-a propus sa câstige titlul la Wimbledon in acest an, Kim Clijsters, va avea un start dificil, urmând sa o intâlneasca pe rusoaica Vera Zvonareva (nr. 47 WTA). Daca nu se vor ivi surprize pe parcurs, Clijsters ar putea avea un nou meci dificil in sferturile de finala, posibila adversara fiind rusoaica Svetlana Kuznetova, care a ajuns anul acesta pâna in finala turneului de la Roland Garros, pe care a pierdut-o, cu 4-6, 4-6, in fata belgiencei Justine Henin-Hardenne.


Lui Henin-Hardenne, adversara din turul I nu-i poate pune probleme, aceasta fiind chinezoaica Meng Yuan (nr. 99 WTA). Belgianca va avea o adversara pe masura sa abia in sferturile de finala, când ar putea da piept cu elvetianca Patty Schnyder.


Cea de-a patra favorita a turneului de la Wimbledon, rusoaica Maria Sarapova, va debuta in aceasta competitie intr-un meci cu Anna Smashnova (Israel) si s-ar putea duela in sferturi cu compatrioata sa, Elena Dementieva.


Serena Williams a declarat forfait


Americanca Serena Williams, victima a unei accidentari la genunchiul stâng si aflata in criza de forma de mai mult timp, a anuntat ca nu va participa la turneul de la Wimbledon. „Bazându-ma pe ceea ce mi-au spus medicii, pot sa va spun ca voi fi pregatita sa joc din nou la sfârsitul acestei veri. La ultimele meciuri pe care le-am disputat, jocul meu a avut de suferit din cauza problemelor la genunchi. Acum ma simt frustrata pentru ca trebuie sa iau o pauza mai lunga din aceasta cauza“, a spus Serena, care a disputat in acest an foarte putine meciuri. Victorioasa la Roland Garros si la Wimbledon in 2002, cea mai mica dintre surorile Williams a disparut din elita circuitului WTA in ianuarie 2005, dupa ultimul ei succes, cucerirea titlului la Australian Open.


Alta vedeta care va absenta de la turneul de la Wimbledon este americanca Lindsay Davenport, fosta numarul 1 mondial, care este la rândul ei accidentata. Davenport este finalista de anul trecut, când a pierdut in ultimul act al competitiei in fata compatrioatei sale Venus Williams, cu 6-4, 6-7 (4), 7-9.


Favoritele de la Wimbledon


Favoritele turneului de la Wimbledon sunt urmatoarele jucatoare: 1. Amelie Mauresmo (Franta); 2. Kim Clijsters (Belgia); 3. Justine Henin-Hardenne (Belgia); 4. Maria Sarapova (Rusia); 5. Nadia Petrova (Rusia); 6. Svetlana Kuznetova (Rusia); 7. Venus Williams (SUA); 8. Elena Dementieva (Rusia); 9. Patty Schnyder (Elvetia); 10. Anastasia Miskina (Rusia); 11. Nicole Vaidisova (Cehia); 12. Francesca Schiavone (Italia); 13. Martina Hingis (Elvetia); 14. Anna-Lena Groenefeld (Germania); 15. Dinara Safina (Rusia); 16. Daniela Hantuchova (Slovacia); 17. Flavia Pennetta (Italia); 18. Maria Kirilenko (Rusia); 19. Ai Sugiyama (Japonia); 20. Ana Ivanovic (Serbia-Muntenegru); 21. Shahar Peer (Israel); 22. Katarina Srebotnik (Slovenia); 23. Nathalie Dechy (Franta); 24. Anabel Medina Garrigues (Spania); 25. Marion Bartoli (Franta); 26. Elena Lihovteva (Rusia); 27. Jelena Jankovic (Serbia-Muntenegru); 28. Li Na (China); 29. Sofia Arvidsson (Suedia); 30. Tatiana Golovin (Franta); 31. Anna Chakvetadze (Rusia); 32. Gisela Dulko (Argentina).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS