Acasă Sport Mexicul, aproape de surpriza

Mexicul, aproape de surpriza

Optimi de finala


Argentina – Mexic 2-1


„Zentralstadion“, Leipzig, spectatori: 40.000.


Au marcat: Borgetti ‘10 – autogol, M. Rodriguez ‘98 / Marquez ‘5.


Argentina: Abbondanzieri – Scaloni, Heinze, Ayala, Sorin – Mascherano, Cambiasso (‘76, Aimar), Riquelme, M. Rodriguez – Crespo (‘75, Tevez), Saviola (‘84, Messi). Antrenor: Jose Pekerman.


Mexic: Sanchez – Guardado (‘66, Pineda), Marquez, Osorio, Salcido – Castro, Mendez, Pardo (‘38, Torrado) – Morales (‘74, Zinha), Borgetti, Fonseca. Antrenor: Ricardo La Volpe.


Cartonase galbene: Heinze, Sorin / Marquez, Castro, Torrado, Fonseca.


A arbitrat: Massimo Busacca (Elvetia).


Disputa latino-americana de la Leipzig avea o favorita clara, Argentina, insa urmasii lui Maradona au transpirat serios pâna sa ajunga, dupa opt ani, in sferturile Cupei Mondiale, având nevoie de 120 de minute pentru a depasi Mexicul. Elevii lui Ricardo La Volpe si-au surprins adversarii inca din debutul partidei, când au reusit sa deschida scorul. Fundasul Barcelonei, Rafa Marquez, scapat din marcaj, l-a invins pe Abbondanzieri cu o reluare din cadere si mexicanii incepeau sa spere la un miracol. Bucuria lor a durat doar cinci minute, pentru ca Borgetti, golgheterul din preliminarii, recuperat in mod special pentru a-si ajuta echipa in optimi, a marcat in propria poarta, „ajutat“ si de Crespo.


Jocul a fost alert, pe contre, dar timp de 80 de minute nu a mai marcat nimeni. In prima parte, Borgetti s-a aflat de doua ori aproape de a-si recupera greseala, iar, in replica, Hernan Crespo a incercat un lob elegant, dar mingea a trecut pe lânga poarta. La reluare, acelasi Borgetti ar fi putut marca, dar Abbondanzieri a avut un reflex excelent, insa cea mai clara ocazie de gol i-a apartinut lui Saviola, care a sutat in Sanchez, singur cu acesta.


Spiritele s-au incins o data cu trecerea timpului, ambii tehnicieni au fortat atacul, aruncând in lupta tot ce aveau mai bun, dar mingea nu a mai intrat in poarta. In prelungiri, Maxi Rodriguez a reusit un supergol, cu un sut din voleu, din coltul careului de 16 metri, pecetluind soarta partidei, cu toate ca mexicanii au luptat pâna in minutul 120.

Exit mobile version