10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMoment istoric pentru Portugalia

Moment istoric pentru Portugalia

Victoria cu 2-0 din fata Iranului a adus echipei Portugaliei calificarea in optimile Cupei Mondiale, dupa o pauza de 40 de ani. Suporterii lusitani au pornit deja fiesta, desi, pentru Figo si compania, greul abia cum incepe, lucru precizat si de selectionerul Luiz Felipe Scolari.


„Este un moment istoric pentru Portugalia, care a reusit iata, dupa 40 de ani, sa se califice in faza superioara a competitiei. Respectam Iranul, ai carei fotbalisti sunt foarte buni si puternici, dar astazi (sâmbata – n.r.) ne-am impus valoarea. Cred ca jucatorii Portugaliei au jucat mai bine decât au facut-o in ultimele sapte sau opt jocuri. Am avut si avantajul ca am putut alinia cea mai buna echipa. Acum mai trebuie sa invingem si Mexicul pentru a ocupa primul loc in grupa. Pentru noi insa, greul de-abia acum incepe, pentru ca din optimi adversarii vor fi mult mai dificili“, a spus antrenorul brazilian.


La rândul sau, Branko Ivankovic, selectionerul Iranului, a afirmat: „Am facut un joc bun dar, din pacate, a fost greu sa realizam mai mult in fata unei echipe atât de bune cum este Portugalia. A existat un oarecare echilibrul pâna la golul lui Deco, dar apoi a fost foarte greu pentru noi sa mai egalam. Meciul cu Angola este extrem de important, deoarece mai poate salva putin impresia lasata de noi la acest Mondial. A fost o surpriza faptul ca l-am lasat pe banca pe Ali Daei, dar am considerat ca aveam nevoie de un jucator mai rapid.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS