12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportArgentina, un show colosal

Argentina, un show colosal

La Gelsenkirchen, s-a consemnat, vineri seara, cea mai clara victorie de la Campionatul Mondial din Germania, Argentina impunându-se cu 6-0 in fata Serbiei. In urma acestui succes, selectionata pregatita de Jose Pekerman este vazuta de multi drept principala favorita la câstigarea titlului.


Victoria categorica obtinuta, vineri, de selectionata Argentinei cu 6-0 in fata Serbiei, in Grupa C a Campionatului Mondial, i-a facut pe multi sa se intrebe daca Brazilia mai este principala favorita la cucerirea trofeului. Nu numai prin proportiile scorului, dar mai ales prin maniera de joc, succesul „pumelor“ a impresionat, facându-i uitati, macar pentru o zi, pe Ronaldinho si colegii sai, care nu au aratat mare lucru in meciul de debut (1-0 cu Croatia).


Presa din intreaga lume nu a trecut usor cu vederea ceea ce s-a intâmplat pe arena „Auf Schalke“ din Gelsenkirchen, iar cuvintele de lauda la adresa sud-americanilor au fost numeroase si au venit si din partea unor ziaristi care inainte de inceperea Mondialului erau mai degraba sceptici in ceea ce priveste potentialul Argentinei la turneul din Germania.


„Ce spectacol!“, „Argentina distruge Serbia“, „Monstruoasa Argentina“, „Fantezie si goluri, Argentina viseaza“, „Argentina a dat recital“, „Argentina irezistibila“, sunt doar câteva dintre titlurile miilor de articole elogioase scrise in intreaga lume dupa demonstratia de forta a elevilor lui Pekerman.


Pekerman, mândru de elevii sai


Jose Pekerman, un antrenor criticat de multi in tara sa, inclusiv de marele Maradona, nu putea fi decât fericit si satisfacut dupa succesul rasunator obtinut de echipa pe care o pregateste de aproape trei ani.


„Avem o echipa mare, avem jucatori de calitate si suntem avizi de victorii. Sunt mândru de ceea ce au reusit jucatorii mei. Am demonstrat ca suntem una dintre marile forte de la acest turneu. Sârbii aveau nevoie de o victorie, dar noi am deschis scorul repede, iar ei au suferit un soc din care nu si-au mai revenit. De obicei, ma gândesc la formatia de start cu câteva zile inainte, dar acum, dupa doua victorii, pot sa ma relaxez putin. Va fi un meci important cel cu Olanda, insa acum nu ma gândesc la cei unsprezece care vor intra pe teren“, a spus Pekerman, care a lasat acasa inaintea acestui Campionat Mondial câtiva jucatori cu nume, precum Javier Zanetti, Walter Samuel si Juan Sebastian Veron, atragându-si numeroase critici.


In tabara argentiniana, au fost si jucatori care nu s-au entuziasmat prea mult, printre ei numarându-se si tânarul atacant al Barcelonei, Lionel Messi.


„Trebuie sa continuam sa ne imbunatatim jocul, chiar daca astazi (vineri – n.r.) am obtinut o victorie categorica. Putem sa facem mai mult“, a spus Messi, care a debutat la Mondialul din Germania, vineri, cu un gol si o pasa decisiva pentru Crespo.


 Bild sustine ca Argentina e favorita


Cotidianul german Bild sustine ca reprezentativa Argentinei este favorita la câstigarea Campionatului Mondial, dupa potentialul aratat de toate echipele in meciurile disputate pâna acum. Potrivit analizelor facute de ziaristii de la Bild, Argentina este urmata in ierarhia favoritelor de Spania, iar pe locul al treilea se gaseste echipa-gazda a turneului, Germania.


Urmatoarele pozitii sunt ocupate de Cehia, Italia si Ecuador. Surprinzator, in topul favoritelor realizat de Bild, Brazilia, cotata de majoritatea specialistilor cu prima sansa, nu ocupa decât locul al 11-lea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS