3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGermania este in optimi

Germania este in optimi

GRUPA A


Germania – Polonia 1-0


Stadion „Westfalen“ – Dortmund, spectatori: 67.000.


A marcat: Neuville ‘90+1.


Germania: Lehmann – Friedrich (‘61, Odonkor), Mertesacker, Metzelder, Lahm – Schneider, Ballack, Frings, Schweinsteiger (‘78, Borowski) – Klose, Podolski (‘70, Neuville). Antrenor: Jurgen Klinsmann.


Polonia: Boruc – Bosacki, Baszczynski, Bak, Zewlakow (‘84, Dudka) – Sobolevski, Krzynowek, Jelen (‘90, Brozek), Radomski – Smolarek, Zurawski (‘79, Lewandovski). Antrenor: Pawel Janas.


Cartonase galbene: Ballack, Odonkor, Mertesacker / Krzynowek, Sobolevski (2), Boruc.


Cartonas rosu: Sobolevski ‘75.


A arbitrat: Luis Medina Cantalejo (Spania).


Trupa lui Jurgen Klinsmann a ratat cu nemiluita si a fost nevoita sa tremure pâna la finalul meciului pentru a pasi in urmatoarea faza a competitiei.


Germania a invins in runda inaugurala si mai avea nevoie de o victorie pentru a-si asigura prezenta in optimile de finala. Polonia, in schimb, a cedat in primul meci surprinzator in fata Ecuadorului si evolua cu sabia deasupra capului, un nou pas gresit echivalând cu iesirea din competitie. Premisele pentru un meci interesant fusesera create. Valoarea jucatorilor si revenirea lui Michael Ballack in primul unsprezece comandat de Jurgen Klinsmann faceau din selectionata Germaniei favorita serii in confruntarea cu trupa lui Pawel Janas.


Ratari pe banda rulanta


Debutul partidei a fost insa unul echilibrat, in care incercarile lui Klose sau Schweinsteiger de a puncta au fost contracarate de executia lui Zurawski, fara rezultat insa pe tabela de marcaj. Treptat insa, nemtii au trecut la cârma jocului, punând presiune la poarta polonezilor. Dorinta de victorie si setea de a marca rapid i-au facut pe nemti sa greseasca la finalizare. In minutul 10, Klose l-a incalzit pe Boruc, portarul polonez retinând in doi timpi sutul puternic expediat de german, pentru ca peste zece minute atacantul lui Werder Bremen sa rateze incredibil din sase metri, trimitând pe lânga poarta din pozitie favorabila. Polonia a incercat sa revina in joc si a avut câteva incursiuni la poarta lui Lehmann, cea mai importanta consemnându-se in minutul 26, când Jelen a sutat puternic, dar goal-keeper-ul german a reusit sa retina. Cea mai mare ocazie de gol din prima repriza s-a consemnat insa in minutul 45, când Podolski a patruns pe partea stânga si a sutat din marginea careului mic pe lânga poarta, spre disperarea antrenorului Klinsmann, chinuit de rezultatul de pe tabela.


Nefericitul Klose


Mitanul secund a debutat cu alte doua ratari pentru „panzere“, ambele trecute in dreptul ghinionistului Klose, care n-a mai dat dovada de aceeasi luciditate ca in meciul cu selectionata din Costa Rica. Aflat in pozitie favorabila, acesta s-a impiedicat de minge dupa o centrare de pe partea dreapta, pentru ca la faza urmatoare sa rateze lovitura de cap ce ar fi putut pune in pericol poarta Poloniei. Echipa lui Janas a preferat sa se apere, mizând pe cartea contraatacului si sperând ca va face fata avalansei ofensive a adversarului. Tactica riscanta aleasa de polonezi si eliminarea lui Sobolevski din minutul 75 au fost atuurile Germaniei intr-un final de-a dreptul halucinant. Klose (‘65), Lahm (‘80), Neuville (‘82) si Borowski (‘89) n-au reusit sa-l invinga pe Boruc, portarul polonez având câteva interventii de exceptie. Acesta a fost salvat de sansa in minutul 89, când Ballack si Klose au trimis pe rând mingea in transversala. Germania a dat lovitura de gratie Poloniei in minutele de prelungire. Odonkor a centrat de pe dreapta si Neuville a inscris din marginea careului mic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS