8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albastrii nu au prea simtit vacanta

Alb-albastrii nu au prea simtit vacanta

Nici nu s-a terminat bine Divizia B si juvetii trebuie sa-si reia activitatea, vacanta lor fiind de doar doua saptamâni, pentru ca Ovidiu Stinga sa aiba timp sa puna la punct toate detaliile cu privire la sezonul viitor.


Dupa un sezon lung si obositor, mai ales psihic, elevii lui Ovidiu Stinga au intrat in vacanta imediat dupa meciul cu Dinamo II, mai precis pe 3 iunie, insa perioada de relas, „prescrisa“ de conducerea clubului, nu a fost prea mare. Nici nu au apucat sa ajunga bine la mare sau la munte ca juvetii trebuie sa se intoarca in Banie, pentru a-si relua vechile „obiceiuri“, deoarece ii asteapta un campionat foarte greu.


Luni, in jurul prânzului, va avea loc reunirea lotului, moment in care ar trebui sa-si faca aparitia si noile achizitii ale oltenilor, Glen Moss, Joshua Rose, Wayne Heath, Lucian Pârvu, dar si juniorii cooptati in aceasta vara. Este foarte posibil sa soseasca si un preparator fizic olandez, de la care Ovidiu Stinga asteapta un raspuns chiar astazi, in caz contrar conducerea Stiintei va fi nevoita sa extinda cautarile in Italia.


Detaliile sunt bine puse la punct


Programul juvetilor va continua cu vizita medicala, desfasurata in doua etape (marti si miercuri), pentru a se evita inghesuiala pe culoarele Policlinicii Sportive din Craiova, si cu doua turnee de pregatire in Austria si Germania. Primul cantonament, care va avea loc in perioada 22-30 iunie, va fi dedicat pregatirii fizice, nefiind inclus nici un meci amical. Revenirea in Craiova va consemna si o saptamâna de pauza, dupa care alb-albastrii vor trece din nou la treaba. In Germania, turneu cuprins intre 8 si 18 iulie, Ciuca si compania vor disputa mai multe partide de pregatire, in compania unor formatii foarte valoroase.


Dupa ultimul turneu de pregatire, Universitatea isi va prezenta lotul de jucatori cu care va aborda sezonul viitor, festivitatea urmând sa aiba loc pe 21 sau 22 iulie, in functie de cum va avea loc primul meci in Liga I. Ovidiu Stinga a decis disputarea si a unui meci amical cu ocazia evenimentului, de altfel ultimul din perioada precompetitionala, insa momentan nu se cunoaste adversara.


„Satelitul“ nu stie unde va „emite“


La fel ca si prima echipa, „satelitul“ Universitatii isi va relua pregatirile tot luni, insa situatia gruparii din Valea Rosie este foarte delicata si incerta totodata. Chiar daca a retrogradat in sezonul trecut, Primavara are toate sansele sa nu evolueze, asa cum este normal, in Divizia D, pentru ca oficialii din Banie cauta sa cumpere un lot de Divizia C, pe care finantatorul sustinea, inca din iarna, ca l-a gasit si l-a si cumparat. „Inca nu am cumparat loc pentru echipa a doua, dar o vom face in curând, pentru ca avem câteva variante“, a spus Marius Mitran despre viitorul „satelitului“. Tot in „ceata“ este si situatia staff-ului tehnic, deoarece conducerea clubului considera ca Silviu Lung nu se poate achita de sarcini la ambele echipe. Vicepresedintele Stiintei a afirmat ca de pregatirea fizica a Universitatii II se va ocupa momentan George Bita, dar pe parcurs va aparea si un antrenor capabil. „Echipa a doua nu are inca un antrenor principal, pentru ca Silviu Lung va avea treaba doar cu echipa mare. Deocamdata, de pregatirea fizica se va ocupa George Bita, iar pe parcurs va fi numit un antrenor capabil. Preparatorul fizic cu care a vorbit Ovidiu (Stinga – n.r.) in Olanda este si antrenor si s-ar putea sa se rezolve problema «principalului» de la echipa a doua. Deocamdata trebuie sa asteptam“, a spus Mitran.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS