10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTatonarea continua

Tatonarea continua

Universitatea a reusit pâna acum doar trei transferuri, doi juniori si un anonim, dar conducatorii afirma ca vor ajunge si fotbalisti adevarati.


Constienti de faptul ca pe prima scena lucrurile vor sta cu totul diferit fata de Divizia B, oficialii Universitatii au intocmit o lista cu posturile deficitare, pentru ca Ovidiu Stinga sa poata ataca sezonul viitor cu un lot competitiv. Cum pretentiile finantatorului sunt foarte mari – accederea intr-o cupa europeana, oficialii olteni au inceput tatonarile pe piata transferurilor imediat dupa ultimul act, dar, din pacate, s-au rezumat doar sa intrebe.


Pâna in prezent, oltenii nu s-au „lipit“ aproape de nimic, pentru ca ori suma nu era echivalenta cu valoarea jucatorilor doriti, ori s-au izbit de problemele contractuale ale acestora. Cum bugetul alocat transferurilor nu este prea consistent (aproximativ 500.000 de dolari), conducerea alb-albastra s-a gândit sa achizitioneze mai multi tineri de perspectiva si maximum trei fotbalisti de valoare.


Lotul are nevoie de intariri masive


Fara doar si poate, lotul actual, pe lânga faptul ca nu este echilibrat valoric (rezervele nu se ridica la nivelul titularilor), se confrunta si cu foarte multe probleme medicale, aproape fiecare post având cel putin un convalescent. In aparare, spre exemplu, absenta lui Madalin Ciuca in urmatoarele sase luni nu poate fi suplinita cu nici un jucator de pe banca de rezerve, pentru ca sunt prea tineri, iar lipsa de experienta va fi taxata din plin. In plus, intentia antrenorului craiovean de a-l „urca“ pe Dorel Stoica la mijlocul terenului certifica faptul ca trebuie adusi cel putin trei fundasi.


Nici la mijlocul terenului lucrurile nu stau prea bine, pentru ca nu se stie cât de rapid se vor recupera Razvan Fritea si Andrei Ionescu, ca sa nu mai punem la socoteala timpul in care revin la forma maxima. Mai mult, nici situatia lui Ovidiu Stinga nu este prea roz, problemele medicale cu care se confrunta „olandezul“ nefiind tocmai de neglijat. Acelasi lucru este valabil si pentru ofensiva, unde Florin Costea revine pe teren dupa un an de absenta, iar colegii sai de compartiment ori sunt vârstnici, ori nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor nici in Divizia B. Luând in calcul si postul de portar, Universitatea ar avea nevoie de sapte-opt jucatori de valoare pentru a ocupa un loc linistitor in prima liga.


Oficialii au ramas la stadiul de intentii


Desi conducerea a tras linie si a punctat pe hârtie toate aceste carente, nu a reusit sa concretizeze mai nimic pe piata transferurilor. Singurele achizitii ale Universitatii pâna in prezent sunt trei jucatori, fara o carte de vizita prea impresionanta: Catalin Nita, de la Scoala de Fotbal „Gica Popescu“ (19 ani), Ionut Gabriel Burca, de la Dunarea Calafat (18 ani), si Lucian Pârvu, de la Ergotelis (24 ani).


In rest, oficialii olteni au ramas doar la capitolul intentii, pentru ca nici juniorul Irinel Gaman (FC Arges) nu a ajuns in Banie si nici cei doi neo-zeelandezi, Glen Moss si Adrian Webster, nu au semnat nimic. Acelasi lucru este valabil si pentru Gica Craioveanu, care a marturisit ca revine la Universitatea cu mare placere, dar cu conditia sa fie adusi jucatori capabili sa faca fata rigorilor de pe prima scena.


Suporterii se trateaza cu rabdare


Chestionati in legatura cu campania de transferari, oficialii olteni nu au schimbat absolut deloc „placa“, promisiunile continuând intr-o maniera „linistitoare“.


Directorul sportiv al Universitatii Craiova a afirmat ca se lucreaza din plin la acest capitol, in atentia Stiintei fiind foarte multi jucatori, motiv pentru care toate variantele trebuie cântarite cu atentie. Silvian Cristescu nu a dorit sa ofere nici o informatie despre cei vizati, de teama ca vor intâmpina probleme in tratative, prescriind suporterilor interesati multa, multa rabdare.


„O sa aducem jucatori de valoare, dar momentan tatonam «terenul», pentru ca nu trebuie sa aruncam cu banii pe fereastra. Nu pot sa intru in detalii, pentru ca riscam sa avem probleme dupa, la tratative. Suporterii trebuie sa aiba putina rabdare, o sa afle totul la momentul potrivit“, a spus Cristescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII