9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAustralieni kamikaze

Australieni kamikaze

Australia – Japonia 3-1


• Stadion „Fritz-Walter“ – Kaiserslautern, spectatori: 43.000.


• Au marcat: Cahill ‘84, ‘89, Aloisi ‘90+2 / Nakamura ‘26.


Australia: Schwarzer – Neill, Moore (‘61, Kennedy), Culina, Wilkshire (‘73, Aloisi) – Emerton, Grella, Bresciano (‘54, Cahill), Chipperfield, Kewell – Viduka. Antrenor: Guus Hiddink.


Japonia: Kawaguchi – Komano, Miyamoto, Alex, Tsuboi (‘56, Moniwa; ‘90+1, Oguro) – Nakazawa, Fukunishi, Hidetoshi Nakata, Nakamura – Takahara, Yanagisawa (‘79, Ono). Antrenor: Zico.


• Cartonase galbene: Grella, Moore, Cahill, Aloisi / Miyamoto, Takahara, Moniwa.


• A arbitrat: Essam Abd El Fatah (Egipt).


Guus Hiddink a riscat in aparare si a jucat in ultimul sfert de ora cu patru atacanti, reusind sa intoarca rezultatul in favoarea sa când prea putina lume mai credea intr-un miracol.


Chiar daca Japonia a avut prima sansa de a marca, când Nakamura a sutat din lovitura libera in zid, echipa lui Guus Hiddink a fost cea care a controlat partida de la Kaiserslautern. Prima mare ocazie de gol a apartinut echipei de la Antipozi. Viduka (‘7) a patruns in careu si a sutat puternic, portarul Kawaguchi a respins, mingea i-a revenit atacantului australian, care l-a pus din nou la incercare pe goal-kepeer-ul japonez, insa acesta a salvat miraculos. Niponii au incercat sa echilibreze jocul din punct de vedere al posesiei, dar si al ocaziilor, Takahara (‘20) sutând pe lânga poarta. Australienii au ramas in continuare periculosi, punând presiune pe poarta lui Kawaguchi. Asa s-a intâmplat si in minutul 24, când acelasi Viduka a creat o faza superba, pasând cu calcâiul dintre trei japonezi pentru Bresciano, care a sutat puternic, punându-l din nou la incercare pe Kawaguchi. Contrar cursului jocului, golul avea sa cada in poarta Australiei. Nakamura (‘26) a trimis un sut-centrare de pe partea dreapta, Takahara l-a incomodat pe Schwarzer, iar mingea a intrat in poarta, arbitrul egiptean Essam Abd El Fatah validând golul spre disperarea trupei lui Hiddink. Sfârsitul primei reprize a fost echilibrat, ambele echipe fiind domolite de canicula. Yanagisawa (‘33) pentru Japonia si Bresciano de doua ori (‘37 si ‘41), pentru Australia, si-au trecut alte ocazii in cont, fara a schimba situatia pe tabela de marcaj.


Australienii au revenit pe final


In repriza a doua australienii au alergat cu disperare dupa egalare, dar acestora le-a lipsit luciditatea, precipitându-se in multe faze, fara sa gaseasca solutiile cele mai bune pentru a reusi mult doritul gol. Antrenorul Guus Hiddink, care a inceput doar cu Viduka in ofensiva, a fortat nota. A renuntat la doi fundasi si un mijlocas si a aruncat in lupta trei oameni de gol, ajungând sa joace in minutul 75 cu patru atacanti. Mutarile olandezului s-au dovedit inspirate si in ultimele zece minute, când japonezii isi frecau deja mâinile de bucurie, Australia a reusit un adevarat tur de forta. Primul gol, venit cu largul concurs al portarului Kawaguchi, i-a apartinut lui Cahill (‘84). Reusita i-a naucit pe niponi, care n-au putut nici macar sa conserve rezultatul de egalitate, acelasi Cahill (‘89) urcând scorul la 2-1 dupa un sut care a muscat bara laterala si apoi a intrat in plasa. Golul lui Aloisi aproape ca nu a mai mirat pe nimeni, Japonia nereusind sa se trezeasca din visul urât trait in finalul partidei cu „cangurii“, transformati miraculos, dar pe merit, din invinsi in mari invingatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS