11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFenomenul Vaidisova

Fenomenul Vaidisova

Dupa ce a eliminat-o in optimi pe principala favorita Amelie Mauresmo, jucatoarea ceha de 17 ani a scos-o din competitie si pe „veterana“ Venus Williams.


Creditata cu sansa a 16-a la câstigarea turneului de la Roland Garros, jucatoarea ceha de 17 ani Nicole Vaidisova (foto) a mai facut o victima in rândul „veteranelor“ din circuitul profesionist. Dupa ce a distrus-o in optimi pe principala favorita a competitiei, frantuzoaica Amelie Mauresmo, Vaidisova a executat-o ieri si pe americanca Venus Williams, cap de serie numarul 11, in sferturile de finala ale intrecerii dotate cu premii in valoare de 6.145.760 de euro.


In primul set, cele doua jucatoare au mers cap la cap, victoria fiind decisa la tie-break, unde Williams a recuperat doua mingi importante pe serviciul adversarei si a câstigat apoi cu 7-5. In setul secund, Nicole Vaidisova s-a dezlantuit, la fel cum facuse si in confruntarea cu Mauresmo, si s-a impus cu 6-1, pentru ca in actul decisiv sa reuseasca un break la scorul de 3-2 si sa câstige in final cu 6-3. Vaidisova a avut mai multe duble greseli, opt, fata de patru ale adversarei, americanca fiind insa „mai buna“ la capitolul greseli nefortate (70-56).


In semifinale, jucatoarea din Cehia o va avea ca adversara pe rusoaica Svetlana Kuznetsova, a opta favorita a intrecerii, care a trecut ieri de compatrioata sa Dinara Safina, cap de serie numarul 14. Kuznetsova a avut probleme doar in primul set, pe care l-a câstigat la tie-break (7-5), in celalalt impunându-se categoric cu 6-0.


In penultimul act al competitiei a ajuns si belgianca Kim Clijsters, favorita numarul doi a intrecerii, care a dispus in doua seturi de elvetianca Martina Hingis (nr. 12). Clijsters a condus cu 5-3, insa Hingis a revenit, belgianca adjudecându-si primul set abia la tie-break cu 7-5, pentru ca in setul doi sa-si dovedeasca superioritatea clara. Noua lidera a ierarhiei WTA s-a impus cu 6-1 si se va bate pentru un loc in finala cu compatrioata sa Justine Henin-Hardenne, cap de serie numarul 5, care a trecut ieri de germanca Anna-Lena Groenefeld (nr. 13), scor 7-5, 6-2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS