10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMauresmo, eliminata in optimi

Mauresmo, eliminata in optimi

Jucatoarea franceza a ratat pentru a doua oara consecutiv prezenta in sferturile competitiei, pierzând si primul loc in clasamentul WTA.


Principala favorita a competitiei feminine de la Roland Garros, dotata cu premii in valoare de 6.145.760 euro, frantuzoaica Amelie Mauresmo, a parasit turneul in optimi, fiind eliminata de o jucatoare ceha de 17 ani, aflata intr-o crestere evidenta de forma. Mauresmo a inceput excelent meciul cu Nicole Vaidisova, a 16-a favorita a intrecerii, si a condus cu 5-2 in primul set, dupa care a avut o cadere inexplicabila. S-a impus abia la tie-brek (7-5), insa a fost invinsa intr-o maniera categorica in celelalte doua seturi, cu 6-1, 6-2, pierzând si primul loc in ierarhia WTA in favoarea belgiencei Kim Clijsters, care s-a calificat in sferturi dupa victoria cu 6-1, 6-4 in fata slovacei Daniela Hantuchova (nr.15).


Pe zgura de acasa, Amelie Mauresmo nu a depasit niciodata faza sferturilor de finala (pe care a atins-o in 2003 si 2004, când se afla tot pe primul loc in clasamentul WTA), spre dezamagirea francezilor, pentru care Roland Garros este singura competitie care conteaza. Surpriza a fost si mai mare cu cât la precedenta intâlnire dintre Mauresmo si Vaidisova, la Australian Open, frantuzoaica se impusese clar cu un dublu 6-1.


In sferturi, Nicole Vaidisova va avea parte de o alta adversara valoroasa, americanca Venus Williams, a 11-a favorita a turneului, care a trecut cu 4-6, 6-3, 6-2, de elvetianca Patty Schnyder (nr.7).


Sarapova a parasit competitia


In optimi a fost eliminata si rusoaica Maria Sarapova, cotata cu sansa a patra la câstigarea titlului, care a cedat in trei seturi, 5-7, 6-2, 5-7, disputa cu compatrioata sa Dinara Safina, cap de serie numarul 14. Dupa ce la ultimele doua editii ale Internationalelor Frantei s-a oprit in sferturi, Sarapova a parasit acum mai devreme competitia, chinuita si de o accidentare care a fost la un pas sa o trimita acasa in primul tur, când a salvat trei mingi de meci in fata jucatoarei americane Mashona Washington. Safina va intâlni in faza sferturilor de finala tot o jucatoare din Rusia, a opta favorita a turneului, Svetlana Kuznetova, invingatoare in optimi cu 1-6, 6-4, 6-4, in fata italiencei Francesca Schiavone.


Alte rezultate din optimi: Anna-Lena Gronefeld (Germania, nr. 13) – Gisela Dulko (Argentina, nr. 32) 6-3, 6-4; Justine Henin-Hardenne (Belgia, nr. 5) – Anastasia Miskina (Rusia, nr. 10) 6-1, 6-4; Martina Hingis (Elvetia, nr.12) – Shahar Peer (Israel, nr. 31) 6-3, 2-6, 6-3.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS