16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPiturca nu-i poarta pica lui Mutu

Piturca nu-i poarta pica lui Mutu

Selectionerul tricolorilor sustine ca nu da importanta incidentului pe care l-a avut cu „Briliantul“, adaugând insa ca jucatorul trebuie sa se disciplineze pentru a mai fi chemat la echipa nationala.


Selectionerul Victor Piturca sustine ca incidentul cu Adrian Mutu n-are nici o importanta pentru el, dar jucatorul lui Juventus trebuie sa se incadreze in disciplina lotului pentru a mai fi chemat la echipa nationala. Piturca crede ca incidentul cu Adrian Mutu a fost exagerat de presa, adaugând insa ca l-a avertizat pe „Briliant“ ca trebuie sa se supuna disciplinei lotului pentru a mai fi convocat.


„Nu a fost nici un incident cu Mutu, cred ca s-a exagerat. A avut o iesire, nu este un conflict intre mine si Mutu. Pentru mine, acest incident nu are importanta. Mutu e un jucator ca toti ceilalti si, daca se incadreaza in disciplina lotului echipei nationale, vine la echipa nationala, daca nu, nu vine. Este unul din ultimele avertismente pe care i le-am dat lui Mutu. Nu am nevoie de jucatori de genul asta. S-au ratat trei calificari si nu vreau sa se rateze inca una. Chiar daca sunt fotbalisti valorosi, prefer jucatori care sa vina la nationala constienti ca vor sa faca performanta“, a precizat Piturca.


„Sunt fotbalisti care s-au remarcat“


Victor Piturca a apreciat ca, in pofida greutatilor cu care s-au confruntat tricolorii, turneul din SUA a fost util.


„Nu-mi pare rau ca am facut acest turneu. Am avut momente foarte bune de joc si sunt fotbalisti care s-au remarcat, iar acest lucru este cel mai important pentru mine“, a mentionat selectionerul român.


Piturca n-a dat nume, dar a precizat ca este multumit de jucatori din campionat care au debutat la nationala si de fotbalisti care mai trecusera pe la nationala, insa nu au convins atunci.


„Multi jucatori care nu prea jucasera la echipa nationala au confirmat in fata unor adversari puternici. Nu pot spune ca «stranierii» m-au dezamagit. Ei au venit totusi dupa campionate grele si au facut si o pauza, trebuia sa ma gândesc inainte la asta. In meciul cu Irlanda de Nord si in cel cu Columbia, baietii au jucat la cel mai inalt nivel fizic care se putea in acele momente“, a opinat Piturca.


Intrebat daca va construi nationala pe scheletul jucatorilor de la Steaua si Rapid, plus câtiva «stranieri», selectionerul tricolorilor a evitat sa dea un raspuns transant: „Mai avem un singur joc amical in august, dupa care urmeaza jocurile oficiale in septembrie si atunci vom vedea pe cine ne vom baza. Mai e o perioada destul de lunga si se pot intâmpla multe. Sper ca absolut toti sa fie apti, pentru ca in prezent am de unde sa aleg si acest lucru este foarte important“.


„Stoicikov trebuie sa fie ingrijorat“


Victor Piturca a spus ca nu a fost deranjat de faptul ca selectionerul Bulgariei, Hristo Stoicikov, a urmarit meciurile tricolorilor din SUA, deoarece si staff-ul tehnic al nationalei României a avut un spion la turneul bulgarilor in Japonia.


„Stoicikov trebuie sa fie ingrijorat. Si eu sunt ingrijorat si mi-e frica de bulgari. Repet ce am spus la tragerea la sorti: avem o grupa foarte echilibrata. Mi-e frica de Bulgaria, dar pot sa apara in cursa de calificare si Belarus, care are jucatori foarte buni, si Slovenia. Eu spun ca multe dintre aceste echipe se vor incurca la Tirana. O sa vedeti!“, a spus antrenorul tricolorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII