5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGreu si cu divizionarii C

Greu si cu divizionarii C

Amical


Pandurii – EMC Rovinari 1-0


• A marcat: Sava ‘84.



Pandurii: Pustinjakovic – Naicu, Perisic, Scarlatache – Popete, Cr. Popescu, Vranjkovic, Sava, Dragomir – Vintilescu, Cazacu. Au mai evoluat: A. Popescu, Armel. Antrenor: Nae Ungureanu.


EMC: Mândrut – Gheorghita, Pamfiloiu, Glodeanu – Baltaretu, Dudau, Dolcescu, Stanciu, Litoiu – Zamfir, Ciocioi. Au mai evoluat: Mitrica – Popescu, Tarhat, Pogonici, Arcanu, Preotescu, Barbacioru, Bejinaru, Stamatescu. Antrenor: Florin Bejinaru.


Sub privirile fotbalistelor de la Clujana Cluj, prezente la Târgu Jiu pentru a disputa finala Cupei României, divizionara A Pandurii s-a chinuit sa invinga „satelitul“ EMC Rovinari, reusind sa inscrie pe final, prin Sava. Golul a venit când pentru „satelit“ evoluau numai juniori, iar la Pandurii jucatorii in care suporterii gorjeni isi pusesera sperante ca vor mentine echipa in primul esalon. Doar comentariile amare ale antrenorului Ungureanu vizavi de executiile penibile ale elevilor sai au atras atentia.


EMC Rovinari a dominat categoric primele 45 de minute, timp in care divizionarii A nu au expediat nici un sut pe spatiul portii lui Mândrut. Glodeanu a sutat periculos de la 40 de metri, dar Pustinjakovic a respins in corner (‘11). Câteva minute mai târziu, Zamfir l-a pierdut pe drum pe Naicu, sutul la coltul lung ocolind spatiul portii adverse. In duelurile fizice, rovinarenii au stat mai bine pe picioare, Scarlatache, Dragomir sau Vranjkovic fiind pierduti prin iarba de divizionarii C. Abia in minutul 23, Sava a gasit o pasa in diagonala pentru Popete, voleul acestuia oprindu-se in plasa laterala. A fost unica actiune de poarta a „pandurilor“ in prima repriza.


Sava a marcat pentru victorie


La pauza, Ungureanu i-a trimis la dusuri pe Vranjkovic si Cazacu, mizând pe Armel si A. Popescu. Dupa o sedinta tactica la centrul terenului, Pandurii a inceput mai hotarâta si C. Popescu a semnat primul sut pe spatiul portii lui Mitrica (‘60). Antrenorul rovinarenilor a rulat intreg lotul, dar diferenta de valoare nu era inca sesizabila pe gazon. A. Popescu l-a uimit pe Ungureanu cu o cascada de driblinguri care nu au ajutat cu nimic echipa, mingea ajungând in aut de poarta. „De unde le-ati inventat, nu stiu. Frumoasa faza asta, Motroc, noteaz-o sa o exersam si mâine la antenament“, a comentat tehnicianul.


Armel a fost luat in colimator de antrenor, dupa ce a ratat din sase metri: „Usor, Armel, mânca-ti-as trompa ta. Când e frig nu poti, când e cald e prea cald“. Vintilescu a fost deposedat in careu, iar banca tehnica a echipei sale a cerut penalti. „Nu mai dau penalti, pentru ca ratam si ne scade moralul“, a spus arbitrul de conjunctura, Ungureanu.


Golul plutea in aer, dar Popete nu l-a invins din sase metri pe Mitrica, acesta respingând cu piciorul, mingea a sarit la Sava, insa, din sase metri, craioveanul a sutat peste poarta. „Daca la 30 de ani nu stim ca prima conditie e sa dai pe poarta…“, a venit comentariul tehnicianului. „Savarina“ s-a revansat si a marcat pentru victorie, dupa ce juniorul Pogonici a luftat in careul propriu.


„A fost un joc in care am câstigat cu 1-0, am obtinut trei puncte, este un nou inceput pentru echipa si sper sa continuam pe linia asta a victoriilor. Ce vreti sa spun dupa jocul asta?“, a declarat Ungureanu dupa ce elevii sai au pacalit fotbalul inca o data.


Arcanu a revenit pe gazon dupa doi ani


Fost component al echipei Pandurii Târgu Jiu, Adrian Arcanu a revenit pe „Municipal“ dupa doi ani de absenta datorata unei accidentari la genunchi. Arcanu a jucat circa 30 de minute pentru divizionara C EMC Rovinari, lunga absenta punându-si amprenta pe evolutia sa, destul de modesta. Fotbalistul s-a accidentat in anul 2004, intr-un joc disputat pe „Municipal“ in compania echipei Dinamo II. De atunci, Adrian Arcanu a suferit mai multe interventii chirurgicale si nu a apucat sa debuteze in Divizia A, Viorel Hizo renuntând la serviciile sale in turul campionatului.


„Pandurii“, prea batrâni pentru fotbal


Tehnicianul Nicolae Ungureanu nu a avut la dispozitie decât doua rezerve in amicalul cu EMC Rovinari, restul jucatorilor din lot acuzând diverse probleme de sanatate. Medicul echipei, Valerian Dârnu, sustine ca nu toate accidentarile sunt reale, fotbalistii lui Ungureanu suferind de „batrânete“. „Sunt pensionari. Pentru activitatea pe care o desfasoara trebuie pensionati pe caz de boala sau de vârsta. Batrânetea, bat-o vina“, a comentat ironic Dârnu afluenta de accidentari din lotul gorjenilor. Satul sa fie atacat de presa sau antrenori, cum a fost cazul lui Hizo, Dârnu si-a anuntat retragerea din fotbal la finalul sezonului. „In Divizia B nu ma mai ocup de echipa. Trebuie sa-si caute alt doctor“, a spus Dârnu.


Derbiuri cu juvetii la juniori


Ultima etapa a campionatului republican rezervat juniorilor A si B programeaza astazi, de la ora 13.00, respectiv 15.00, o dubla de traditie intre Pandurii Târgu Jiu si Universitatea Craiova, jocurile neavând o miza deosebita in plan sportiv, ci doar in cel al orgoliilor, deoarece toate cele patru formatii sunt deja calificate la turneul zonal. Echipa de juniori A Pandurii Târgu Jiu, pregatita de Nicolae Bacanaru si Ion Savulea, este lidera si are nevoie de un egal pentru a-si pastra pozitia in fata Universitatii Craiova, locul doi. Printre titulari au fost anuntati atât Cazacu, cât si Gogelescu, ambii facând parte din lotul divizionarei A, la meci anuntându-si prezenta si presedintele „pandurilor“, Marin Condescu. Situatia este diferita in cazul juniorilor B, Universitatea Craiova sosind la Târgu Jiu din postura de campioana, juvetii pastrându-si primul loc in clasament indiferent de rezultatul acestul joc cu „pandurii“ lui Constantin Andreuca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS