10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAnda Perianu tinteste sus

Anda Perianu tinteste sus

Românca a reusit sa treaca de primul tur al Internationalelor de tenis ale Frantei, la sase ani dupa ce Ruxandra Dragomir a ajuns pâna in optimi.


In 2000 s-a inregistrat ultima performanta a tenisului feminin românesc la Roland Garros, Ruxandra Dragomir calificându-se la acea editie a Internationalelor de tenis ale Frantei pâna in optimi, unde a fost eliminata de Martina Hingis. Dupa sase ani, alta jucatoare româna, Anda Perianu, a reusit sa treaca de primul tur al acestei competitii, invingând-o luni, in runda inaugurala al celui de-al doilea turneu de Mare Slem al anului, pe una dintre favorite. Perianu, venita din calificari, a invins-o, cu scorul de 6-1, 7-6 (7), pe Lucie Safarova din Cehia, cap de serie numarul 28, dupa o ora si 20 de minute de joc. In turul al doilea, jucatoarea româna o va avea ca adversara pe australianca Alicia Molik, beneficiara a unui wild-card, care a trecut, cu 7-5, 7-6 (3), de italianca Antonella Serra Zanetti.


Anda Perianu, locul 177 WTA, va implini 26 de ani pe 4 iulie, este originara din Braila, locuieste in Statele Unite, in Oklahoma, si este antrenata de un fost tenisman român, Silviu Tanasoiu. Perianu este in circuitul profesionist de numai doi ani. Ea a incheiat anul 2004 pe locul 635, iar in 2005 s-a situat pe 207.


Molik nu o cunoaste pe Perianu


Jucatoarea australiana de tenis Alicia Molik, intrata cu un wildcard pe tabloul principal al turneului de la Roland Garros, a spus ca nu stie nimic despre adversara sa din turul al doilea al competitiei, românca Anda Perianu. Molik a sustinut ca nu este ingrijorata de faptul ca nu a mai jucat niciodata cu Anda Perianu.


„Faptul ca nu stiu nimic despre adversara mea ma face sa ma gândesc mai putin la ea si ma ajuta sa ma concentrez pe jocul meu“, a spus jucatoarea australiana, care ocupa in prezent locul 489 WTA.


Alicia Molik, care are 25 de ani, a revenit in competitii la inceputul lunii mai, dupa ce a fost indisponibila timp de sase luni, din cauza unei infectii la ureche. Cea mai buna pozitie la simplu ocupata de Molik in clasamentul WTA este locul 8, pe 28 februarie 2005.


Molik a trecut in primul tur la Roland Garros de italianca Antonella Serra Zanetti si a spus ca prin aceasta victorie si-a recapatat increderea in sine dupa perioada in care a fost accidentata.


„Nu mi-am facut un scop in sine din a reveni acolo unde am fost in clasamentul WTA, dar faptul ca reusesc sa câstig meciuri ma ajuta in procesul de recuperare“, a precizat jucatoarea australiana.


Rezultate de la Roland Garros (f)


Alte rezultate inregistrate in primul tur al turneului feminin de la Roland Garros: J. Jankovic (Serbia) – L. Pous (Spania) 7-5, 6-4; A. Rezai (Franta) – A. Brianti (Italia) 6-4, 7-6; S. Peng (China) – E. Vesnina (Rusia) 6-2, 6-2; K. Sprem (Croatia) – E. Likhovtseva (Rusia, nr. 18) 6-1, 6-1; J. Gajdosova (Slovacia) – S. Cohen-Aloro (Franta) 6-2, 5-7, 6-3; P. Schnyder (Elvetia, nr. 7) – M. Krajicek (Olanda) 6-1, 6-2; H. Sromova (Cehia) – R. Vinci (Italia) 6-1, 7-5; F. Schiavone (Italia, nr. 9) – A. Bondarenko (Ucraina) 6-3, 6-4; N. Vierin (Italia) – M. Müller (Germania) 6-4, 4-6, 0-3, abandon Vierin; K. Flipkens (Belgia) – V. Pichet (Franta) 6-2, 6-3; N. Dechy (Franta, nr. 21) – S. Foretz (Franta) 6-2, 3-6, 6-3; V. Williams (SUA, nr. 11) – S. Bammer (Austria) 6-4, 6-3; S. Arvidsson (Suedia, nr. 29) – M. Vento-Kabchi (Venezuela) 6-4, 6-2; K. Srebotnik (Slovenia, nr. 24) – A. Smashnova (Israel) 6-4, 4-6, 6-2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS