17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

La mâna altora

Universitatea – CSM Vâlcea 1-1


• Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 1.000.


• Au marcat: Stinga ’44-p. / Savu ’75.


Universitatea: Bornescu – Ciuca, D. Stoica (’11, Stavaru), Craciunescu – Dananae, Stinga, Saceanu, Velcovici – Stemat (’39, Gârla), Baird – Gane (’64, G. Ionescu). Antrenor: Ovidiu Stinga.


CSM Vâlcea: Pampea – M. Dumitru, Bier, Raicu, Cumpanasu, Cercel – Stanca (’58, Câmpeanu), A. Savu, A. Nica, C. Lazar (’71, Rosca) – Pena. Antrenor: Adrian Furnica.


• Cartonase galbene: Dananae, Baird / Pampea, Cumpanasu, Stanca, Lazar.


• Au arbitrat: A. Simion – O. Maier, I. Mârt.


Suporterilor olteni nu le-a ramas decât sa spere ca FRF nu va oferi punctele Astrei, pentru ca alb-albastrii s-au deconectat „gratie“ conducerii, care le-a dat liber titularilor inainte de terminarea campionatului.


Traind cu impresia ca federatia nu poate da câstig de cauza Astrei Ploiesti in cazul „Nocturna“, iar punctele pareau suficiente, oficialii Universitatii s-au grabit sa taie tortul si sa se autodeclare deasupra tuturor. Si totusi, virgula din regulament nu a fost pusa din intâmplare de cei care au stabilit litera legii, oferind portite de interpretare pentru oricine si orice, lasându-i pe cei care cred in regulament sa „moara“ cu dreptatea in brate. Acest lucru i se poate intâmpla oricui, chiar si Universitatii, pentru ca nu este „mireasa“ fotbalului românesc, ci mai degraba „domnisoara de onoare“. Patiti de nenumarate ori, suporterii olteni au inceput sa creada ca vor fi, din nou, victimele „sistemului“, insa trebuie sa gândeasca pozitiv, sa spere ca nu au suflat degeaba in „lumânari“.


Conducerea nu a fost precauta


Desi au observat ca lucrurile au capatat o turnura nefavorabila, oficialii olteni nu si-au luat nici o masura de precautie, luând cele mai dezavantajoase decizii. S-au culcat pe ideea ca nimic nu se poate intâmpla, conducerea alb-albastra, impreuna cu antrenorul Stinga, a decretat vacanta, instalând deconectarea in rândul jucatorilor.


S-au trezit pe parcurs ca, de fapt, ar mai fi nevoie de trei puncte ca sa stea linistiti, fapt care i-a determinat sa sune adunarea pentru meciul cu CSM Râmnicu Vâlcea. Chiar daca l-au readus pe Michael Baird din Timisoara si au incercat sa-i resusciteze si pe ceilalti titulari trimisi in vacanta, juvetii nu au mai reusit sa se ridice la standardele anterioare, fiind mult mai apatici decât de obicei.


Juvetii au vrut, dar n-au putut


Constientizând pericolul, alb-albastrii au incercat sa se concentreze asupra partidei si au intrat in teren foarte motivati, dar nu au reusit sa concretizeze acest lucru. Au dominat o echipa care a apelat la o aparare aglomerata, au centrat, au sutat si au cautat golul cu disperare, dar Jerry Gane (‘6, ’26), Stelica Stemat (‘9, ’27, ’32) si chiar Ovidiu Stinga (’25) au lasat impresia ca nu pot mai mult.


Penaltiul obtinut de Gârla (’44), transformat cu precizie de Stinga, parea suficient pentru ca suporterii sa creada ca Divizia B s-a terminat. Si totusi, nu a fost asa, pentru ca juvetii nu au reusit nimic in repriza secunda, desi si-au dat silinta. Mai mult, neatentia i-a costat foarte scump, mai bine zis la singura ocazie notabila a vâlcenilor, rolul calaului revenindu-i lui Savu (’75), care a pus latul pentru 1-1. Si totul s-a naruit peste intreaga Oltenie…


Oficialii au aruncat vina pe jucatori


Semiesecul inregistrat in fata celor de la CSM Vâlcea a scos la iveala faptul ca oficialii olteni nu au simtul raspunderii, preferând sa vada lucrurile din propriul punct de vedere si aruncând vina pe fotbalisti. De ce? Pentru ca acestia nu pot comenta deciziile sefilor, ci doar se supun. De parca ei ar fi fost vinovati, de exemplu, la meciul cu Dacia Mioveni, unde au fost trimise rezervele si juniorii.


„Sunt suparat! Aceasta este o atitudine de amatori. Sunt suparat pe jucatori si pe antrenor. I-am menajat pentru jocul de la Mioveni, i-am rugat sa bata pe Vâlcea si uitati ce au facut! Vor fi probleme daca nu bat pe Dinamo II. Nu se poate sa faci doua meciuri bune si trei proaste! Eu asa ii platesc, doar din când in când? Vor sta in cantonament toata saptamâna“, a afirmat Adrian Mititelu, care, nu demult, proorocea ca lotul actual va ocupa primele pozitii in Divizia A. „Sunt suparat pe echipa. Nu este o scuza faptul ca am prins o zi proasta, practic nu ne-am ajutat absolut deloc. N-a existat nici un fel de colaborare si am jucat ca in curtea scolii“, a spus Ovidiu Stinga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII