10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportConflict intre Piturca si Mutu

Conflict intre Piturca si Mutu

România – Irlanda de Nord 2-0


• Stadionul „Soldiers Field“, Chicago, spectatori: 10.000.


• Au marcat: M. Buga ‘7, D. Niculae ‘11.


România: D. Coman – Badoi, Goian (‘56, Iencsi), Maftei, Pulhac (‘89, P. Stoica) – Radoi (‘46, Soava), Bostina – Nicolita (‘65, Oprita), T. Balan (‘46, Cocis), Buga – D. Niculae (‘46, Mutu ‘46). Antrenor: Victor Piturca.


Irlanda de Nord: Blayney – M. Duff, Craigan (‘71, Webb), McAuley (‘82, Murdock), Capladi (‘57, J. Hughes) – Shiels (‘66, Jones), Davis, Clingan, Sproule (‘57, M. Hughes) – Quinn, Thompson (‘66, Lafferty). Antrenor: Lawrie Sanchez.


• Cartonase galbene: Maftei / Thompson, Webb.


• Cartonas rosu: Quinn ‘38.


• Au arbitrat: M. Kennedy – T. Supple, S. Davidson (SUA).


La meciul cu Irlanda de Nord, selectionerul tricolorilor i-a reprosat „Briliantului“ ca nu da suficiente pase, iar fotbalistul i-a raspuns nervos, determinându-l pe antrenorul român sa-l excluda din lot.


In cel de-al doilea meci din cadrul turneului de pregatire efectuat in Statele Unite ale Americii, echipa nationala a României a invins, sâmbata, cu scorul de 2-0, reprezentativa Irlandei de Nord. Din pacate, la acest meci s-a iscat un conflict intre selectionerul Victor Piturca si cel mai valoros jucator al reprezentativei tricolore, Adrian Mutu. Se pare ca Piturca i-a reprosat lui Mutu ca nu da suficiente pase, iar fotbalistul i-a raspuns nervos, ceea ce l-a determinat pe antrenorul român sa nu-l includa in lot pe „Briliant“ pentru partida cu Columbia.


Radoi, pentru prima oara capitan


Selectionerul Victor Piturca a inceput meciul cu Irlanda de Nord cu o echipa formata numai din jucatori din campionatul intern, stelistul Mirel Radoi purtând, in premiera, banderola de capitan al nationalei. Dupa ce Radoi a fost inlocuit la pauza, banderola a fost preluata de Adrian Mutu, introdus pe teren in repriza secunda.


România a deschis scorul in minutul 7, prin Mugurel Buga, care a debutat, astfel, cu gol in prima reprezentativa. Valentin Badoi a interceptat o minge pe dreapta, a pasat la Tiberiu Balan, care a trimis din prima pâna la Daniel Niculae, iar acesta din urma a intrat in careu si a centrat in fata portii pentru Buga, care a inscris de la trei metri.


Scorul a devenit 2-0 in minutul 11, când Mirel Radoi l-a angajat, cu o pasa din propria jumatate de teren, pe Daniel Niculae, care a scapat de marcajul fundasilor adversi si a inscris de la marginea careului, din pozitie centrala.


Irlanda de Nord a evoluat in inferioritate numerica din minutul 38, când James Quinn a primit cartonasul rosu, dupa un fault dur, din spate, asupra lui Dorin Goian.


Irlandezii au recunoscut superioritatea românilor


Victoria din meciul de sâmbata a fost prima obtinuta de România in cele patru jocuri disputate impotriva Irlandei de Nord.


Selectionerul Irlandei de Nord, Lawrie Sanchez, a spus, la finalul meciului cu România, ca reprezentativa tricolora a fost echipa mai buna, care a stiut sa-si puna in valoare experienta.


„Trebuie sa fim multumiti ca am reusit sa ne cream ocazii in cele doua meciuri disputate pâna acum. Avem jucatori tineri, fara prea multa experienta si nu joaca la cel mai inalt nivel. Nu am reusit sa marcam, dar ne-am creat ocazii. România a fost echipa mai buna si are o experienta mai mare decât noi“, a opinat Sanchez.


Sa notam ca aceasta partida a fost urmarit din tribuna si de selectionerul Bulgariei, Hristo Stoicikov, venit sa vada reprezentativa României in perspectiva meciurilor pe care cele doua echipe le vor disputa in preliminariile Campionatul European din 2008.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS