11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPromovarea se joaca la Bucuresti

Promovarea se joaca la Bucuresti

Elevii lui Stinga nu au reusit sa indeparteze gândurile negre ale suporterilor si, dupa ce a obtinut ieri, pe teren propriu, un singur punct, au ajuns la mâna FRF si a celor de la Dinamo II.


Defilând aproape tot campionatul, Universitatea Craiova sarbatorea promovarea inainte de actul final, pentru ca nimeni nu mai credea intr-o rasturnare de situatie. Si totusi s-a intâmplat, iar „cazul nocturna“ produce frisoane suporterilor olteni. In situatia in care Comisia de Apel va da câstig de cauza Astrei Ploiesti, Stiinta are toate sansele sa rateze pâna si locul secund, daca nu obtine toate cele trei puncte la Dinamo II. Din acest motiv, Stinga si compania erau obligati sa invinga ieri CSM Vâlcea, victoria insemnând biletul spre Divizia A, indiferent de decizia FRF. Din pacate, alb-albastrii nu au reusit sa faca un joc bun si au fost taxati de elevii lui Furnica, fluierati copios la finele intâlnirii.


Prima repriza, acceptabila


Constienti de importanta celor trei puncte puse in joc, juvetii au intrat pe teren cu gândul de a transa victoria cât mai rapid, insa planurile le-au fost dejucate de antrenorul oaspetilor, care a apelat la o aparare aglomerata. Inghesuindu-i pe vâlceni in propria jumatate de teren, Ciuca si compania au dominat autoritar, reusind sa se apropie de poarta de foarte multe ori, insa fara sa schimbe ceva pe tabela de marcaj. Incercarile timide ale craiovenilor au fost trecute in contul lui Gane(‘6, ’26), Stemat (‘9, ’27, ’32) si Stingă (’25), dar deschiderea scorului avea să se producă abia in finalul primei părti. in minutul 44, Ciucă, urcat in ajutorul colegilor din ofensivă, a pasat excelent pe culoar pentru Girlă, mijlocasul craiovean a căzut in careu in urma contactului cu Lazăr, obligându-l pe centralul Simion să indice punctul cu var. Stingă si-a asumat răspunderea si a executat impecabil penaltiul, spre bucuria intregii asitente.

După pauză…pauză

Revenind de la cabine cu un avantaj fragil, alb-albastrii au iesit si mai mult la joc, incercând să puncteze din nou, dar executiile lui Velcovici (’52), Gane (’54) si Ciucă (’60) nu aveau cum să-l invingă pe Pampea. Observând apatia juvetilor, vâlcenii au speculat culoarele libere si au indrăznit mai mult in atac. Bucuria elevilor lui Adrian Furnică a venit la singura ocazie notabilă, gratie lui Savu, care a pus latul din sapte metri la recentrarea lui Câmpeanu (’75). in acel moment, totul s-a năruit peste fanii craioveni, care au fost martori la neputintele favoritilor din final. Primul care a incercat să refacă diferenta pe tabelă a fost Gârlă (’87), insă sutul său a trecut peste poartă. La doar un minut, Stingă si Săceanu au irosit cea mai mare oportunitate de 2-1, neintelegerea dintre cei doi nefiind trecută cu vederea de suporterii dezamăgiti, si ingrijorati totodată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII