8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFederer vrea sa-l bata pe Nadal

Federer vrea sa-l bata pe Nadal

Tenismanul elvetian Roger Federer a afirmat in cursul acestei saptamâni, la Barcelona, ca se simte capabil sa-l invinga pe spaniolul Rafael Nadal la Roland Garros, chiar daca turneul se desfasoara pe zgura, suprafata pe care ibericul nu are rival.


Elvetianul a fost invins de Nadal in urma cu doua saptamâni la Internationalele Italiei de la Roma, pentru a treia oara in acest an, dupa ce ibericul il mai ingenunchiase si in finalele turneelor de la Dubai si Monte Carlo. De altfel, Nadal este singurul jucator din circuitul ATP care-i poate pune probleme lui Federer.


„Nu cred ca trebuie sa schimb ceva in jocul meu atunci când il intâlnesc pe Nadal. La Roma ar fi trebuit sa câstig. Sunt convins ca acest lucru se va intâmpla la Paris“, a spus elvetianul, care la Roma a avut chiar si doua mingi de meci. „Cred ca acum sunt la acelasi nivel cu el la jocul pe zgura, dar nu este momentul sa ma gândesc la meciul cu Nadal acum. Uitându-ma la tabloul de la Roland Garros, am observat ca nu-l pot intâlni decât in finala. Asadar, confruntarea cu Nadal va fi pe 11 iunie“, a mai afirmat liderul clasamentului ATP.


Pâna in ultimul act, Federer va avea insa de parcurs câteva tururi in care ar putea avea adversari de calibru.


Astfel, daca se vor respecta pe teren calculele hârtiei, elvetianul l-ar putea intâlni in sferturi pe spaniolul Tommy Robredo, cap de serie numarul 7, iar argentinienii David Nalbandian si Gaston Gaudio i-ar putea fi adversari in semifinale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS