6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFederer si Mauresmo, in pole position

Federer si Mauresmo, in pole position

Asa cum era de asteptat, elvetianul Roger Federer si frantuzoaica Amelie Mauresmo, cei doi lideri ai clasamentelor ATP si WTA, au fost desemnati capi de serie numarul 1 la competitia care incepe astazi.


La masculin, Federer este insa favorit numai pe hârtie, deoarece, având in vedere faptul ca turneul se disputa pe zgura, spaniolul Rafael Nadal, al doilea pe lista capilor de serie si un specialist al acestei suprafete, are prima sansa. De altfel, Nadal a si câstigat editia de anul trecut, când s-a impus in finala cu 6-7(6), 6-3, 6-1, 7-5, in fata argentinianului Mariano Puerta.


Roger Federer si Amelie Mauresmo, desi au statutul de favoriti la startul competitiei, nu au reusit niciodata sa triumfe la Roland Garros.


Cea mai buna performanta obtinuta de elvetian a fost calificarea in semifinale, obtinuta anul trecut, când a fost eliminat de Nadal. In schimb, frantuzoaica nu a reusit sa treaca nici macar de sferturile de finala, faza a competitiei in care a ajuns de doua ori, in 2003 si 2004. Mai mult, Mauresmo a fost eliminata anul trecut in 16-imile de finala, de tânara de 18 ani, Anna Ivanovic din Serbia-Muntenegru.


Federer nu se mai intâlneste cu Clement


Roger Federer urma sa-l intâlneasca, in prima runda, pe francezul Arnaud Clement, o misiune nu tocmai usoara, având in vedere ca publicul ar fi fost de partea celui de-al doilea jucator, intr-o forma deloc de neglijat in acest an. Elvetianul a avut insa noroc, deoarece Clement a declarat forfait in ultimul moment, resimtindu-se dupa o accidentare suferita in urma cu o luna, la un meci de fotbal, când a suferit o ruptura musculara. Astfel, Federer va avea un debut mai linistit, in compania unui jucator care va accede pe tabloul principal din calificari.


In schimb, Mauresmo se va confrunta in prima runda cu americanca Meghann Shaughnessy, ocupanta locului 59 in ierarhia WTA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS