12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Batuta amicala

Golurile echipei gorjene au fost marcate de Scarlatache si Vintilescu.


Pandurii Târgu Jiu si-a probat slabiciunile inca odata, fiind invinsa intr-un meci amical de FC Arges, la Pitesti, cu scorul de 3-2, dupa ce la pauza a condus cu 2-0. Dupa o prima repriza excelenta in care se puteau distanta, elevii lui Ungureanu au cedat inexplicabil la reluarea jocului, pitestenii fructificând cele trei ocazii avute, suficient insa pentru a inregistra primul succes in acest campionat in fata oltenilor. Cei doi antrenori au dat credit din primul minut unor jucatori necunoscuti pe scena primei divizii, Ionascu, Chitam sau Stancu la gazde, respectiv Pindaru, Cr. Popescu sau Cazacu la oaspeti. Desi se afla in lotul „pandurilor“ de la inceputul campionatului, Pindaru si Cr. Popescu nu au apucat sa debuteze in Divizia A, spre deosebire de Cazacu care a adunat mai multe prezente in primul esalon.


Guso a luat gol de la jumatatea terenului


Anesteziati parca de anuntata sosire a noului tehnician Giuseppe Gianinni, argesenii s-au trezit condusi cu 2-0 dupa doar douazeci de minute de joc. Scarlatache a deschis scorul in minutul 5 cu un sut de la jumatatea terenului. Ex-dinamovistul a degajat, mingea a luat inaltime, a cazut intre bara transversala si mâinile lui Guso, iar in drumul spre plasa a atins si bara laterala. Câteva minute mai târziu, un balon in adâncime la care Daouda nu a ajuns a fost fructificat de Vintilescu cu un sut simplu pe lânga Guso. Juniorul Cazacu putea majora avantajul pe finalul primei reprize. Acesta a evitat ofsaidul, a patruns spre poarta si a sutat de la 14 metri, dar Guso a fost de data aceasta pe faza, parând o minge pe care scria gol.


„Pandurii“ s-au prabusit dupa pauza


Pentru ca nu a contat la poarta lui Pindaru, ramas mult timp simplu spectator, echipa condusa de Vasile Stan a inceput actul secund cu opt modificari operate in primul unsprezece, fiind vorba de jucatori care de obicei erau titulari la alb-violeti. Dupa nici zece minute de la reluare, FC Arges a redus din diferenta prin Augustin Chirita, care a transformat o lovitura de la 11m acordata de arbitru la un fault in suprafata de pedeapsa al lui Cristi Popescu la Cristian Tanase.


Ofensiva violetilor a continuat si Pustinjakovic a scos incredibil o lovitura de cap a lui Rohat din sase metri. Nae Ungureanu a incercat sa blocheze cu Keca atacurile in valuri ale adversarilor, dar bosniacul a rezistat doar 5 minute pe teren, cerând schimbare din cauza unei accidentari. Intrarea lui Sava nu a fost insa de bun augur pentru gorjeni si pitestenii au reusit sa egaleze. Cristian Tanase i-a pasat de la centrul terenului lui Mircea Negru, acesta a plecat dintre patru jucatori gorjeni si a marcat pe lânga Pustinjakovic (’74).


Aceeasi neputinta


Cu noua minute inainte de final, Tanase, unul dintre cei mai scunzi jucatori de pe teren, masurâd 1.60 m, a reluat cu capul mingea centrata de Chirita si a stabilit scorul final.


FC Arges putea câstiga la un scor mai clar, dar bara s-a opus majorarii diferentei. Doman, un pusti de 16 ani introdus pentru a puncta si el câteva minute in tricoul pitestenilor, s-a distrat cu elevii lui Ungureanu, strecurându-le mingea printre picioare, dar Chirita nu a finalizat cu gol actiunea colegului sau, sutând in stâlpul portii lui Pustinjakovic. Pitestenii au obtinut prima victorie din „era Penescu“, chiar daca este doar una rezultata in urma unui „amical“, in timp de Pandurii nu a iesit din tipare, dând dovada de aceeasi neputinta cu care si-a obisunit fanii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS