10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Un picnic reusit

Juniorii lui Stinga, ajutati consistent de gazde, au facut un meci de uzura, gafele jucatorilor si taraful din tribuna reusind sa creeze o atmosfera foarte destinsa.


Nimic mai adevarat ca Universitatea nu avea nimic de pierdut la Mioveni, singurul obiectiv al juvetilor fiind legat de experimentele lui Ovidiu Stinga, in timp ce gazdele aveau nevoie de puncte ca sa nu tremure in finalul acestui sezon. Si totul a iesit conform ambitiilor, adica antrenorul craiovean a putut sa-si faca o idee despre juniorii din lot, iar Dacia Mioveni si-a asigurat linistea. Ce le-a lipsit celor doua combatante in meciul de miercuri a fost cheful de joc, in ciuda faptului ca taraful de la tribuna a doua a tinut-o in sârbe pâna la ultimul fluier, atmosfera fiind comparata cu o iesire la padure.


Desi majoritatea fanilor au afirmat, dupa victoria cu FC Sibiu, ca vor intra in vacanta, acest lucru nu s-a intâmplat, 15 membri „Sezione“ fiind prezenti pe stadionul „Dacia“, din Mioveni. Cu toate ca au „evoluat“ in inferioritate numerica, suporterii olteni au dominat fondul sonor in putinele momente de pauza ale tarafului echipei gazda.


Fotbal cu târâita


Apelând la serviciile multor tineri, Ovidiu Stinga s-a vazut nevoit sa tipe intruna, mai ales in prima repriza, când jucatorii Universitatii nu izbuteau sa se apropie de poarta adversa, iar ostilitatile se petreceau mai mult in careul lui Bornescu. Practic, alb-albastrii nu au avut nici o ocazie de poarta, Dina si Alex Piturca fiind anihilati de defensiva gazda, in timp ce Craciunescu si colegii sai de compartiment faceau eforturi sa pastreze rezultatul de egalitate. Nici Dacia nu a mers bine, dar a fost mai prezenta in joc, irosind doua oportunitati de a marca, când Hapaina si Florin Coman l-au luat la tinta pe Bornescu, aflat pentru prima data in postura de capitan al Stiintei. Partea frumoasa a lucrurilor a venit abia dupa ce arbitrul Constantin Fanita a acordat primul time-out, pentru o gura de apa.


Monotonia a disparut pe final


Nici in repriza secunda lucrurile nu s-au schimbat prea mult, desi spectatorii au fost rasplatiti cu doua goluri de favoriti. Prima si singura ocazie a oltenilor a venit abia in minutul 53, când Alex Piturca a deviat cu capul un balon catre Dina, care a patruns in careu si a sutat violent, insa in transversala. Si din nou monotonie, in ciuda faptului ca sârbele rasunau in tribune. Bineinteles ca lipsa ostilitatilor din teren a fost „taxata“ din nou de centralul partidei (’67), pauza de apa dovedindu-se benefica pentru sportivi. La doar patru minute de la time-out, gazdele au apasat pe acceleratie si au reusit sa miste Dacia din loc, golul marcat de Giani Marinescu datorându-se unei bâlbâieli a defensivei alb-albastre. Impinsi de la spate de taraf, elevii lui Eftimie Iordan au trecut pe lânga 2-0 in minutul 78, când Cârstea s-a trezit fata in fata cu Bornescu, dar finalizarea a lasat de dorit. Cea de-a doua reusita a Daciei Mioveni a venit intr-un moment in care publicul se pregatea de plecare (’89), Iulian Vladu prinzând o „torpila“ de la 25 de metri care a „muscat“ pamântul in fata lui Bornescu. Ultimul fluier al centralului a fost apreciat de intreaga asistenta, care infruntase cu greu caldura si plictiseala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS