20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSimota si Porumboiu au fost audiati de DNA

Simota si Porumboiu au fost audiati de DNA

Declaratiile lui Constantin Iacov le-au atras atentia procurorilor anticoruptie, care i-au chemat la apel pe oficialii divizionarelor A din Petrosani si Vaslui.


Patronul clubului Jiul Petrosani, Alin Simota, a fost audiat ieri de procurorii anticoruptie, dupa ce, in cursul diminetii, si finantatorul gruparii SC Vaslui, Adrian Porumboiu, a raspuns intrebarilor oficialilor din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Totul a pornit de la afirmatiile presedintelui Consiliului de Administratie al FC National, Constantin Iacov, cum ca i s-a oferit, din partea oficialilor ambelor grupari, câte 30.000 de dolari pentru a invinge in Cotroceni pe Pandurii Târgu Jiu. „Bancarii“ au câstigat in final cu 3-2.


Simota, care a fost audiat timp de aproximativ o ora si un sfert, a declarat la iesire ca oferirea de stimulente financiare altor echipe nu este interzisa de nici un regulament existent in România. „Am raspuns intrebarilor anchetatorilor si ramâne ca acestia sa ia o decizie. Nu exista nimic in regulamente despre faptul ca stimularea echipelor ar fi ilegala. Daca i-am spus lui Iacov ca ii ofer bani? Chiar i-am dat! Eu o numesc sponsorizare“, a spus Simota.


Porumboiu nu recunoaste nimic


In schimb, Adrian Porumboiu a dezmintit chiar a doua zi dupa meci ca i-ar fi promis vreun ban lui Iacov. „Eu nu i-am promis nimic, poate doar Simota, de la Petrosani. Eu nici nu aveam emotii in ceea ce priveste acest meci, nu ma interesa“, a afirmat patronul Vasluiului.


La iesirea din sediul DNA, unde a stat circa o ora si 45 de minute, Porumboiu a precizat ca nu exista probe care sa dovedeasca faptul ca a facut ceva ilegal. „Procurorii m-au intrebat despre ce s-a intâmplat la jocul respectiv si despre ce a aparut in presa. Am discutat despre provocarile unui presedinte de club care a vrut sa obtina cât mai mult dintr-un joc de fotbal si e grav ca, din ce a vrut sa obtina el, din partea Vasluiului nu a obtinut nimic, decât o declaratie la DNA. Nu exista nici un fel de probe. Sunt doar frânturi din vreo 15 convorbiri telefonice, doar ceea ce i-a convenit lui. Nu este nimic care sa incrimineze clubul SC Vaslui sau pe mine. Pierd timpul pe la DNA pentru ca ma terfeleste «Nea Puscarie» asta“, a spus Porumboiu.


Omul de afaceri moldovean este de parere ca oficialul de la FC National este suparat ca formatia pe care o conduce a câstigat jocul cu Pandurii Târgu Jiu. „Eu cred ca el e suparat foarte tare ca National a câstigat jocul. Daca pierdea cu Pandurii, eu va spun ca nu mai era nici un scandal. Practic, Iacov a reclamat la DNA supararea din el ca a câstigat meciul cu Pandurii. Ataca pe toata lumea. Mai lipseste sa se ia de presedintele României, dupa aceea de UE si NATO“, a adaugat finantatorul echipei SC Vaslui.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS