13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBMW-Sauber viseaza la recorduri

BMW-Sauber viseaza la recorduri

Mario Theissen, managerul echipei de Formula 1 BMW- Sauber, sustine ca recordul de viteza inregistrat la Marele Premiu al statului Monaco ar putea fi doborât chiar peste o saptamâna, când pe strazile din Monte Carlo se va disputa al saptelea Grand-Prix din acest sezon. Theissen este convins de acest lucru, in ciuda faptului ca schimbarea propulsoarelor monoposturilor de la V10 la V8, intervenita la inceputul acestui an, a redus din puterea masinilor.


„Puterea motorului nu conteaza intr-o cursa cum este cea de la Monte Carlo, una mai aparte dupa cum stim cu totii. Aici motorul are nevoie de alte calitati. Diferenta intre motoarele V10 de 3 litri, folosite in sezonul trecut, si cele V8 de 2,4 litri din acest an nu va fi sesizabila la Monte Carlo. Eu nu as fi deloc surprins daca se va bate recordul celui mai rapid tur de circuit. Cred ca si echipa noastra poate realiza acest lucru“.


Recordul de viteza pe circuitul de la Monte Carlo a fost stabilit de pilotul german Michael Schumacher, de la echipa Ferrari, care in 2004 a oprit cronometrul la un minut, 14 secunde si 439 de miimi.


In acest sezon, echipa BMW-Sauber a obtinut numai 12 puncte si se situeaza pe locul al cincilea in clasamentul constructorilor, având sanse minime sa termine pe podium, asa cum era obiectivul pentru 2006, deoarece echipa clasata pe locul al treilea, McLaren-Mercedes, are 42 de puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS