10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlonso promoveaza Formula 1

Alonso promoveaza Formula 1

Fernando Alonso va fi prezent astazi in regiunea spaniola Andaluzia, la Sevilla, urmând sa participe la a 40-a aniversare de la deschiderea unei fabrici Renault in acest oras. Cu aceasta ocazie, Consiliul regional al Andaluziei impreuna cu constructorul francez au organizat o manifestatie speciala. Denumita „Roadshow Renault F1“, festivitatea il va avea ca erou principal pe Fernando Alonso, care va aface o demonstratie cu monopostul sau câstigator, R25.


Vor mai defila masini care de-a lungul timpului au concurat pentru Renault in Formula 1, cum ar fi celebrul model RS01, primul care a „alergat“ pentru francezi in „Marele Circ“, in anul 1977. De asemenea va fi prezenta si masina Renault A 442B, câstigatoare a cursei de la Le Mans.


„In urma cu o saptamâna, Marele Premiu de la Barcelona mi-a dat o senzatie speciala, iar acum ma gasesc in fata unei noi experiente placute. Pentru mine, manifestarea de la Sevilla va fi ca un Grand-Prix, mai ales ca vor veni sa asiste o jumatate de milion de spectatori. Acest Roadshow ne va ajuta sa ne apropiem mai mult de fani si sa facem mai accesibila Formula 1 publicului inca necunoscator“, a spus Alonso.


Alonso se antreneaza in Franta


Campionul mondial en-titre, Fernando Alonso, a hotarât sa pregateasca Marele Premiu de la Monaco, al saptelea din acest sezon, pe circuitul privat „Paul Ricard“, din Franta, alaturi de coechipierul sau Giancarlo Fisichella si de pilotii altor echipe.


Daca in primele zile ale testelor ibericul a dominat antrenamentele, obtinând cel mai bun timp de fiecare data, vineri, la ultima sedinta, Alonso s-a clasat doar al cincilea, fara sa reclame vreo problema aparuta la monopostul sau. Surprinzator, liderul la zi al clasamentului a fost depasit si de pilotul de incercari al team-ului Renault, finlandezul Heikki Kovalainen, care a obtinut al doilea timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS