10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomâncele au facut legea

Româncele au facut legea

Cinci dintre spadasinele de la LPS „Petrache Triscu“ s-au clasat in primele opt locuri ale turneului de la Florina (Grecia).


Sase spadasine de la LPS „Petrache Triscu“ au participat week-end-ul trecut la un concurs international de juniori, desfasurat in Grecia. Cinci dintre acestea au reusit clasarea in primele opt, dupa cum urmeaza: Maria Tita (locul II), Bianca Mitricof (locul III), Andreea Catalina (locul V), Roxana Lazar (locul VI) si Alice Tudor (locul VIII). Raluca Sbircea s-a clasat pe locul IX. Trebuie spus ca primul loc a revenit unei românce, Oana Zdavovschi de la Steaua Bucuresti. „Rezultatele sunt imbucuratoare, in conditiile in care, practic, România a luptat singura pentru podium“, a declarat la revenirea in tara Ion Barbosu, antrenorul care le-a insotit pe craiovence in Grecia. Acesta a remarcat prestatia buna a Biancai Mitricof, supriza competitiei. La sfârsitul acestei saptamâni, Maria Tita, Raluca Sbircia si Andreea Catalina vor participa, la Chisinau, la un nou concurs international.


Greu la seniori


Tot in week-end a avut loc la Constanta Campionatul National de seniori. O singura echipa din Banie, CSM Craiova, a obtinut calificarea in Superliga Nationala. Inscrisi in competitie, juniorii de la LPS Craiova si CS Universitatea Craiova nu au reusit sa tina pasul cu sportivii mai experimentati. In schimb, in intrecerea individuala, cinci dintre reprezentantii Baniei s-au calificat la faza finala. Alin Mitrica, Daniel Nica, Bogdan Vasile (toti CSM-LPS Craiova), Marius Hondor si Robert Sfirloaga (ambii CS Universitatea) s-au clasat in primii 24 de sportivi dupa intrecerea de la Constanta si vor reprezenta Bania in ultimul act al competitiei, in care vor fi puse in joc medaliile si titlurile nationale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS