Acasă Sport „Panduri“ de toata jena

„Panduri“ de toata jena

Gloria – Pandurii 4-0


• Stadion „Gloria“, spectatori 300.


• Au marcat: Negrean ’18, ’65, Pacurar ’47, ’82.


Gloria: Albut – Matei, Rus, Chibulcutean, Arbanas – Paduretu, Nalati (’71, Oncica), Muresan (’62, Pelecaci), Pacurar – Bruncevic (’68, Iftodi), Negrean. Antrenor: O. Sabau.


Pandurii: Pustinjakovic – Amzucu (’79, Dragomir), Scarlatache, Bogoi – Buta, Vancea, Vranjkovic (’46, Keca), D. Radoi (’66, Cazacu), Trofin – Glisca, M. Sava. Antrenor: V. Hizo.


• Cartonas galben: Rus.


• Au arbitrat: T. Lajos – S. Stoianov, Ghe. Negoita.


Prestatia gorjenilor s-a ridicat, cu indulgenta, la nivelul esalonului secund, iar Divizia B incepe sa-i sperie din ce in ce mai tare pe jucatorii lui Viorel Hizo care nu au ridicat pretentii in orasul lui „tata Jean“.


Dupa evolutia excelenta in fata Rapidului, Pandurii a atins in numai trei zile cealalta extrema a fotbalului, penibilul. Cu un atac improvizat, o aparare nesigura si un portar neinspirat, gorjenii nu puteau emite pretentii prea mari la Bistrita. Hizo s-a agitat pâna la pauza, când sperantele intr-un rezultat bun erau vii, dar dupa reluarea jocului, tehnicianul s-a resemnat.


O minge lunga aruncata de la margine in careu a ajuns la Negrean, gratie unei devieri fericite, si Pustinjakovic a scos prima data mingea din poarta. Elevii lui Hizo nu au legat doua pase, mingile ajungând cu greutate la vârfurile, Sava si Glisca, anonimi pe gazon. In prima repriza „pandurii“ nu au trecut centrul terenului, mingea fiind un obiect greu de stapânit. Pacurar, sut retinut in doi timpi de Pustinjakovic, si Matei, sut peste poarta, au semnat doua situatii de gol create pe fondul dominarii teritoriale.


Umilinta dupa pauza


Dupa revenirea de la cabine, Hizo l-a introdus pe Keca in locul inexistentului Vranjkovic si echipa sa parea sa controleze ostilitatile.


A fost o impresie falsa, pentru ca in minutul 47 Pacurar l-a executat pe Pustinjakovic de la marginea careului. Keca a trimis unicul sut pe spatiul portii lui Albut de la 40 de metri, retinut cu siguranta de acesta, iar Glisca a solicitat un penalti la o intrare neglijenta a goal-keeper-ului bistritean. Acestea au fost singurele „realizari“ ale unei echipe care a aratat ca nu este departe de nivelul esalonului de unde abia a promovat.


Sabau si-a epuizat schimbarile cu o jumatate de ora inainte de final si a fost inspirat. Abia intrat, Pelecaci l-a servit pe Negrean, iar capitanul ardelenilor a sutat la coltul lung realizând dubla. Nici cealalta rezerva, Oncica, nu i-a ramas dator lui Sabau si i-a pasat lui Pacurar, care l-a invins cu latul pe nefericitul Pustinjakovic. Finalul a fost controlat de oamenii lui Padureanu, care puteau majora oricum neverosimila diferenta.


Pandurii Târgu Jiu a inregistrat pe malul Bistritei cea mai drastica infrângere din primul esalon, fiind adusa cu picioarele pe pamânt de o formatie muncitoare, care-si cunoaste interesul.

Exit mobile version