Acasă Sport Inter vrea sa-si pastreze trofeul

Inter vrea sa-si pastreze trofeul

Dupa 1-0 pe „San Siro“, milanezii au remizat la Udine si au ajuns in ultimul act al competitiei, pentru a noua oara in istoria clubului.


Pentru Inter Milano, calificarea in finala Cupei Italiei a venit ca o consolare, dupa ce trupa lui Roberto Mancini a ratat prezenta in semifinalele Ligii Campionilor, iar in campionat nu mai conteaza in lupta pentru titlu, cu toate ca are ocazia mâine sa urce pe pozitia secunda, in locul rivalilor de la AC Milan, daca va câstiga derbiul de pe „San Siro“.


Marti seara, pe stadionul „Friuli“ din Udine, milanezii au scos un egal, 2-2, cu Udinese, de ajuns pentru a ajunge pentru al doilea an consecutiv in ultimul act al competitiei in care au triumfat anul trecut, dupa o pauza de 23 de ani. Ultimele succese al nerazzurrilor au fost cele doua Cupe UEFA, cucerite in 1994 si 1998, si titlul de campioana obtinut in 1989.


Dupa 1-0 in mansa tur a semifinalei cu „friulani“, in partida din retur Inter a deschis scorul in minutul 8, prin mijlocasul argentinian Santiago Solari, care l-a invins pe portarul De Sanctis la capatul unei actiuni incepute de Wome si continuata de Cruz. Scorul a ramas 1-0 pentru oaspeti pâna in minutul 83, când mijlocasul gazdelor, Obodo, i-a depasit in viteza pe Materazzi si Burdisso si a trimis mingea in plasa portii aparata de Julio Cesar.


Trei minute mai târziu, elevii lui Mancini au trecut din nou in avantaj, Pizarro inscriind cu un sut cu stângul, din alergare. Scorul final a fost stabilit in minutul 89 de Iaquinta, care a transformat un penalti obtinut tot de el, prea târziu pentru ca gazdele sa forteze macar victoria.


In finala, interistii vor intâlni pe AS Roma lui Cristian Chivu sau Palermo, formatia altui român, Paul Codrea, echipe care urma sa se lupte aseara, pe stadionul „Olimpic“ din capitala Italiei, pentru celalalt loc din ultimul act al competitiei. In tur, sicilienii câstigasera cu scorul de 2-1. Finala Cupei Italiei se va disputa dupa sistemul tur-retur, pe 3 si 11 mai.

Exit mobile version