Acasă Sport Batura greu

Batura greu

Universitatea – Inter Gaz 1-0


• Stadion: „Ion Oblemenco“, spectatori: 500.


• A marcat: Gane ’62.


Universitatea: Bornescu – Gaman (’61, Stavaru), D. Stoica, Mitchell – Dananae, Stinga, Saceanu, Velcovici – A. Ionescu (’61, Stemat), Dina (’55, Gane) – Baird. Antrenor: Ovidiu Stinga.


Inter Gaz: Tufis – Fl. Popa, Talpeanu, Cr. Oprea, Vladescu, M. Gheorghe (’83, St. Constantinescu) – Ghirie, Cr. Ion, Budean (’74, Zamfirescu), R. Dumitrescu (’74, Novac) – C. Bârsan. Antrenor: Cornel Nica.


• Cartonase galbene: Stavaru, Gane / Tufis, Talpeanu, M. Gheorghe, Cr. Ion.


• Au arbitrat: H. Abrudan – G. Barjac, P. Gaspar.


Desi lucrurile pareau simple inainte de meci, alb-albastrii nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor, victoria fiind obtinuta la capatul unui joc sters, in care ocaziile de poarta au fost foarte rare.


In ciuda faptului ca suporterii olteni mizau pe o victorie clara a favoritilor in fata celor de la Inter Gaz, acest lucru nu s-a intâmplat, pentru ca oaspetii au practicat un joc defensiv, cu o aparare „bloc“, greu de patruns. Cu toate acestea, insistenta elevilor lui Ovidiu Stinga a dat roade intr-un târziu, Gane fiind protagonistul celor trei puncte care confera linistea in tabara alb-albastra.


Inca din primele minute ale jocului, juvetii s-au instalat comod in jumatatea adversa de teren, insa dominarea teritoriala a fost sterila, deoarece fundasii bucuresteni si-au indeplinit atributiile cu brio. Practic, Universitatea a reusit sa se apropie de poarta lui Tufis doar de doua ori, in prima faza Dina a trecut pe lânga minge (‘5), pentru ca apoi Stinga sa nimereasca bara din lovitura libera (’24). In rest, toate sclipirile lui Baird si Andrei Ionescu au fost previzibile pentru oaspeti, care s-au multumit sa stea la „cutie“ si sa incerce marea cu degetul pe contraatac.


Apatici dupa pauza


Somnolenta din prima repriza a disparut total dupa pauza, insa, din pacate, a fost inlocuita cu apatia tuturor celor 22 de jucatori. Juvetii au intrat decisi sa transeze rezultatul, insa de fiecare data finalizarea actiunilor a fost departe de ceea ce s-a dorit. Saceanu a fost primul care a incercat deschiderea scorului, insa sutul sau din zece metri a poposit in bratele lui Tufis. Portarul oaspetilor si-a demonstrat valentele si la sutul lui Baird, insa, in minutul 62, nu a mai avut acelasi succes si in fata lui Gane, a carui torpila s-a oprit in coltul din dreapta al portii.


Reusita lui „Jerry“ i-a propulsat pe juveti in atac, dar fara sorti de izbânda, pentru ca nici voleul lui Dananae, de la 20 de metri, nu si-a gasit tinta (’69), nici intentia lui Stinga nu a fost destul de subtila incât sa-l pacaleasca pe Tufis (’71), si nici Gane nu a mai fost lucid in momentul decisiv.


Cu toate ca se profila infrângerea, bucurestenii nu au iesit din anonimat, firavele incercari de contraatac stingându-se foarte rapid, gratie defensivei alb-albastre, care s-a descurcat si fara capitanul Ciuca.


Alb-albastrii au reusit sa-si treaca in cont o noua victorie, insa putinii spectatori prezenti pe „Ion Oblemenco“ au fost vaduviti de spectacol, consolarea acestora constând doar in cele trei puncte obtinute, care apropie Universitatea de Divizia A.

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version