Acasă Sport Davydenko, eliminat din primul tur

Davydenko, eliminat din primul tur

Tenismanul rus Nikolai Davydenko, principalul favorit al turneului de la Valencia, dotat cu premii in valoare de 319.000 de dolari, a fost eliminat ieri, in runda inaugurala a competitiei.


Davydenko, ocupant al locului 6 in ierarhia ATP, a fost invins, in mod surprinzator, de cehul Jan Henrych (locul 86 ATP) in doua seturi, cu scorul de 7-5, 7-5. Acesta din urma il va avea ca adversar in turul secund pe spaniolul Guillermo Garcia-Lopez, invingator in fata compatriotului sau Feliciano Lopez, cu 6-3, 6-3.


Argentinianul Gaston Gaudio, al doilea favorit al turneului spaniol, a trecut, nu foarte usor, cu 7-6 (6), 7-6 (3), de olandezul Raemon Sluiter si il va intâlni in optimi pe germanul Florian Mayer, care l-a invins cu 6-0, 6-3 pe modestul spaniol Guillem Burniol (300 ATP).


Favoritul publicului, David Ferrer, care locuieste chiar in Valencia, a fost nevoit sa abandoneze. Spaniolul, desemnat cap de serie numarul 3, nu a mai putut continua meciul cu francezul Thierry Ascione, cedând dupa ce pierduse primul set cu 7-6.


Aseara, urma sa intre in competitie si Andrei Pavel, tenismanul român avându-l ca adversar in primul tur pe cehul Tomas Zib.


Alte rezultate din runda inaugurala: Fernando Verdasco (Spania, nr. 7) – Alberto Martin (Spania) 6-3, 6-4; Andreas Seppi (Italia) – Ruben Ramirez Hidalgo (Spania) 6-2, 6-2; Gilles Simon (Franta) – Robin Vik (Cehia) 6-3, 6-2; Boris Pashanski (Serbia-Muntenegru) – Albert Costa (Spania) 3-6, 6-3, 6-4; Potito Starace (Italia) – Lucas Dlouhy (Cehia) 6-3, 6-3.

Exit mobile version