Acasă Sport Egali cu Rapidul

Egali cu Rapidul

Pandurii – Rapid 0-0


•Stadion „Municipal“, spectatori: 9.000.


•Pandurii: Pustinjakovic – Bogoi, Perisic, Scarlatache – Buta, Vranjkovic (’79, D. Radoi), Stefan, Vancea, Trofin – Armel (’90, Cazacu), Glisca (’59, Sava). Antrenor: Viorel Hizo.


•Rapid: Coman – N. Constantin, Maftei, Rada – Badoi, E. Dica (’60, R. Stancu), V. Negru (’52, V. Moldovan), Pancu, Stancu – Vasilache (’74, Burdujan), D. Niculae. Antrenor: Razvan Lucescu.


•Cartonase galbene: Stefan, Vranjkovic, Armel, Vancea / N. Constantin


•Au arbitrat: O. Trandu – D. Mudura, S. Caia; observatori: S. Satmari, M. Lica.


Pandurii Târgu Jiu a terminat la egalitate, 0-0, cu Rapid Bucuresti la capatul unui meci in care a aratat ca merita sa ramâna pe prima scena a fotbalului românesc.


Rapid a avut parte de respect la Târgu Jiu doar inainte de fluierul de inceput al jocului când spectatorii i-au aplaudat, iar „pandurii“ le-au oferit adversarilor flori pentru parcursul european. Meciul a inceput furtunos, fara tatonarea obisnuita, fiecare echipa incercând sa dea lovitura in debut. Primele zece minute de joc au fost presarate cu patru ocazii, impartite egal. Pancu a zguduit transversala cu un sut de la 20 de metri din lovitura libera, iar Vranjkovic a egalat la situatii de gol cu un sut puternic, dar imprecis din interiorul careului. Stefan putea fi din nou decisiv pentru echipa sa, dar nu a mai avut precizia din meciul precedent in minutul 6. Glisca a centrat de pe dreapta peste toata apararea si Stefan a reluat cu capul pe lânga poarta, spre disperarea lui Hizo. Fotbalistul format la Pandurii, Emil Dica, le-a dat emotii spectatorilor, dar Pustinjakovic a retinut sutul slab al rapidistului. Dupa atâtea ocazii, ambele grupari s-au blocat undeva la centrul terenului, remarcându-se doar Pustinjakovic prin gafele de cascadorii râsului. Doua zvâcniri pe final, Armel si Stancu nu au clintit rezultatul de te tabela, iar Trandu a pus capat celei mai bune reprize a gorjenilor in retur.


Juniorul Cazacu a debutat in Divizia A


Dupa odihna, Lucescu a fortat cu Moldovan, iar Hizo cu Sava. „Pandurii“ au pus stapânire pe joc si Armel a avut de doua ori golul in vârful bocancului. In minutul 60 congolezul a scapat singur cu Coman, dar s-a speriat si a sutat alaturi, irosind cea mai clara ocazie a meciului. Tot Armel l-a incercat pe Coman fara succes, iar Sava nu a nimerit tinta din marginea careului. In replica, Ionut Stancu a sutat anemic in bratele lui Pustinjakovic si Pancu a cersit lovitura libera la fiecare contact cu adversarul. Pandurii s-a dovedit puternica pâna la capat chiar daca in minutele de prelungire a atacat cu un junior in teren, Cazacu, aflat la debut in Divizia A. Gorjenii au luptat admirabil si au dovedit in fata unei echipe de talie europeana ca merita sa ramâna in primul esalon.

Exit mobile version