22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportLe-am stins lumina!

Le-am stins lumina!

Juventus – „U“ Craiova 1-3


• Stadion „Colentina“, spectatori 3.500.


• Au marcat: Vanea ’74-pen. / Baird ’36, Saceanu ’41, Gane ’65.


Juventus: Iacob – Feleaga, D. Radu, Streanga, Vanea – R. Paunescu, Udrea, R. Ciobanu (’46, Tanase), Cl. Tudor (’69, Albinaru) – Movila, Ciufu (’69, Elisei). Antrenor: Marian Rusen.


Universitatea: Bornescu – Ciuca, D. Stoica, Mitchell – Dananae, Stinga (’67, Stavaru), Saceanu (’46, Gane), Velcovici – A. Ionescu (’58, Stemat) – Dina, Baird. Antrenor: Ovidiu Stinga.


• Cartonase galbene: Udrea / Ciuca, Stavaru.


• Au arbitrat: I. Serea – D. Dumitru, S. Gheorghe.


Dupa emotiile pricinuite de defectarea nocturnei la meciul cu Astra, juvetii s-au razbunat pe Juventus Bucuresti, echipa pe care au condamnat-o la retrogradare.


O repriza i-a fost de ajuns Universitatii Craiova pentru a lua un avantaj linistitor in disputa din Colentina cu Juventus. A fost 2-0 la pauza pentru trupa lui Ovidiu Stinga si deja juvetii isi faceau planurile pentru meciul urmator.


Primul mitan a fost la discretia oltenilor, care au dominat centrul terenului, dar s-au apropiat timid de poarta adversa. Baird (‘7) si Ciuca (’25) au vrut sa incerce vigilenta portarului Iacob, dar suturile acestora au trecut cu putin pe lânga poarta. Craiova a fost pusa in garda patru minute mai târziu, când Udrea a centrat din corner, iar Ciufu a reluat cu capul, insa Bornescu a intervenit salvator. Avertizati de adversar, craiovenii au presat mai mult si au reusit sa deschida scorul prin Baird (’36). Saceanu a sutat puternic din marginea careului mare, Iacob a respins gresit mingea pâna la autralian, care, nemarcat, a inscris din apropierea careului mic.


Forcing-ul Universitatii a continuat si desprinderea s-a produs in minutul 41, când Saceanu a punctat cu o lovitura de cap, dupa o centrare trimisa de Velcovici de pe partea stânga.


Cei doi protagonisti de la golul doi aveau sa mai treaca pe lânga majorarea scorului pâna la pauza. Mai trebuie notat ca, in minutul 40, „centralul“ Ionica Serea a refuzat o lovitura de pedeapsa Stiintei, dupa ce Claudiu Tudor l-a oprit neregulamentar in careu pe Dananae.


Oltenii au trimis de doua ori in transversala


Dupa timpul de odihna, Juventus a incercat sa revina pe tabela de marcaj, insa, preocupati de atac, bucurestenii au lasat numeroase brese in aparare, speculate de ofensiva olteana. Suturile lui Cl. Tudor sau Movila n-au avut darul de a-i speria pe craioveni, care au marcat in minutul 59 prin Baird, insa arbitrul Serea a anulat inexplicabil golul, sustinând ca mingea a iesit in afara suprafetei de joc, desi tusierul de pe acea parte, foarte bine pozitionat, nu a semnalizat nimic.


Universitatea s-a razbunat pe „central“ in minutul 65, când Stinga a centrat perfect pentru veteranul Gane, iar acesta a marcat cu o lovitura de cap. In plus, Stiinta a nimerit bara transversala de doua ori, prin Dina (’60) si Gane (’77), ultimul având sansa golului patru in minutul 82, dupa ce a ridiculizat intreaga aparare bucuresteana. Sutul lui Jerry a trecut insa putin pe lânga vinclul portii, facând ca scorul sa nu capete proportii.


Singurul gol al gazdelor a fost marcat din lovitura de pedeapsa, dupa ce Stavaru a intervenit imprudent la Elisei, iar Vanea (’74) a transformat cu precizie penaltiul. Prea târziu insa pentru o echipa care mai are sanse minime de supravietuire in Divizia B si al carei „calau“ poate fi considerata Universitatea Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII