Acasă Sport Schalke vrea trofeul

Schalke vrea trofeul

Schalke – Levski Sofia 1-1 (in tur, 3-1)


• Stadion „Arena Aufschalke“, spectatori: 61.642.


• Au marcat: Lincoln ‘58 / E. Angelov ‘24


Schalke 04: Rost – Rafinha, Bordon, D. Rodriguez, Poulsen – Kobiashvili, Lincoln (‘85, Azaouagh), Bajramovic – Kuranyi (‘78, Sand), Asamoah (‘73, Altintop), Larsen. Antrenor: Mirko Slomka.


Levski: Petkov – Hristov (‘5, Bukarev), Milanov, Tomasici – Borimirov, Domovchiyski, Ivanov (‘65, Telkiyski), S. Angelov, Koprivarov (‘62, Yovov) – Wagner, E. Angelov. Antrenor: Stanimir Stoilov.


• Cartonase galbene: Bajramovic / Koprivarov, Bukarev Domovchiyski.


• A arbitrat: Massimo Busacca (Elvetia).


Schalke 04, singura formatie câstigatoare a Cupei UEFA ramasa in competitie, a rezistat tentativelor bulgarilor de la Levski Sofia de a intoarce rezultatul inregistrat in prima mansa a sferturilor si si-a asigurat un loc in semifinale dupa remiza de pe „Arena Aufschalke“. Nemtii au inceput bine meciul, iar Milanov a respins de pe linia portii o minge sutata de Kevin Kuranyi. Contrar cursului jocului, gazdele s-au vazut conduse dupa reusita lui Emil Angelov (‘24), bulgarii fiind din nou aproape de gol la sutul lui Borimirov.


In repriza secunda, oaspetii au avut o zvâcnire, prin Asen Bukarev (‘50), dupa care s-au stins. Schalke a preluat initiativa si Kuranyi a incercat vigilenta portarului Petkov (‘56), cu un sut inselator. Tot el s-a aflat si la originea golului reusit de Lincoln (‘58), cu o executie acrobatica, prelungindu-i mingea brazilianului, cu capul. Levski a incercat sa actioneze pe contraatac, dar germanii au fost mai periculosi, Petkov opunându-se incercarilor lui Larsen si Altintop de a inscrie. Schalke va juca in semifinale cu spaniolii de la FC Sevilla, meciul tur fiind programat pe 20 aprilie, la Gelsenkirchen, nemtii anuntând ca vor sa repete isprava din 1997.

Exit mobile version