Acasă Sport Middlesbrough a intors rezultatul

Middlesbrough a intors rezultatul

Middlesbrough – FC Basel 4-1 (in tur, 0-2)


• Stadion „Riverside“, spectatori: 24.521.


• Au marcat: Viduka ‘33, ‘57, Hasselbaink ‘79, Maccarone ‘90 / Eduardo ‘23


Middlesbrough: Schwarzer – Parnaby, Southgate, Riggott, Quedrue (‘67, Maccarone) – Morrison (‘46, Hasselbaink), Boateng, Rochemback, Downing – Viduka, Yakubu (‘93, Taylor). Antrenor: Steve McClaren.


FC Basel: Zubi – Berner, Majstorovic, Smiljanic, Zanni – Ba, Delgado (‘70, Ergic), Degen (‘61, Chipperfield), Sterjovski (‘85, Quennoz) – Petric, Eduardo. Antrenor: Christian Gross.


• Cartonase galbene: Riggott / Majstorovic (2), Degen, Zubi.


• Cartonas rosu: Majstorovic (‘73).


• A arbitrat: Yuri Baskakov (Rusia).


Ocupanta locului 14 in Premier League, Middlesbrough, s-a calificat pentru prima data in semifinalele Cupei UEFA, dupa ce, joi seara, a reusit sa intoarca, pe teren propriu, rezultatul din tur. Dupa 0-2 in Elvetia cu FC Basel, englezii s-au impus in retur cu 4-1, golul calificarii fiind marcat in ultimul minut.


Basel parea sigura de un loc in semifinale, iar dupa reusita din minutul 23 elvetienii se gândeau deja la urmatorul adversar. Atacantul brazilian Eduardo a deschis scorul dupa o lovitura libera executata de Mladen Petric si conturile pareau incheiate. Middlesbrough a egalat insa inainte de pauza, prin atacantul australian Mark Viduka, iar gazdele au inceput sa spere, mai ales ca Viduka a fost la un pas de 2-1, in finalul primei reprize, sutul sau fiind respins cu greu de portarul Zuberbühler.


La reluare, jucatorii lui Middlesbrough, sustinuti frenetic de cei 24.000 de spectatori, au luat cu asalt poarta elvetienilor. Viduka a patruns in careu, a driblat portarul si a facut 2-1 (‘57), pentru ca veteranul olandez Jimmy Hasselbaink (34 de ani) sa marcheze in minutul 79 golul de 3-1, dupa ce oaspetii ramasesera in inferioritate numerica. „Boro“ mai avea insa nevoie de un gol pentru a se califica si acesta a venit in minutul 90, când italianul Maccarone a reluat in plasa mingea respinsa in fata de Zuberbühler, la un sut al brazilianului Rochemback.

Exit mobile version