Acasă Sport „Pandurii“ s-au descatusat

„Pandurii“ s-au descatusat

Pandurii – FCM Bacau 2-1


• Stadion „Municipal“, spectatori: 6.000.


• Au marcat: Vranjkovic ’31, Stefan ’86 / Gheorghiu ’69.


Pandurii: Pustinjakovic – Bogoi (’55, Amzucu), Perisic, Scarlatache – Popete (’51, Buta), Keca (’65, Vancea), Vranjkovic, Stefan, Trofin – Armel, Vintilescu. Antrenor: V. Hizo.


FCM Bacau: Bogdan – Codreanu, David, Geaman, Ganea – Balauru (’46, Matei), Dobos (’79, Verdes), Trofin, Gheorghiu – Neagu (’71, Tanasa), Potorac. Antrenor: C. Popovici.


• Cartonas galben: Matei.


• Cartonas rosu: Matei ’90.


• Au arbitrat: A. Tudor – M. Savaniu, Ed. Dumitrescu.


• Observatori: D. Lazarescu, N. Dobrin.


Gorjenii au invins pe FCM Bacau si au luat o optiune importanta pentru salvarea de la retrogradare.


Binecuvântati in preziua meciului, „pandurii“ au invins pentru a doua oara pe „Municipal“ in acest sezon, când gorjenii erau in pragul disperarii. Doi preoti si un cântaret au sfintit vestiarele si terenul de joc, alungând ghinioanele primelor trei etape.


Vranjkovic a deschis scorul cu un sut ciudat, pe sub picioarele lui Bogdan, iar Stefan a mentinut in viata sperantele de salvare in ultimele minute de joc, printr-o executie de exceptie. Antrenorul Viorel Hizo a trait meciul la intensitate maxima, varsându-si sângele, la propriu, pe altarul succesului. „Dulaul“ si-a spart buza in meleul bucuriei primului gol, iar executia lui Stefan era sa-l bage in spital, antrenorul având nevoie dupa joc de interventia medicilor pentru a fi readus la viata.


Emotiile l-au coplesit pe tehnician si la conferinta de presa. „De la agonie la extaz nu e decât o ratare sau o lovitura de cap gresita. Acesta a fost un meci al disperarii, de aceea cele doua echipe nu s-au putut exprima la adevarata lor valoare. E foarte greu sa te mai concentrezi când ai in fata ochilor de fiecare data doar locurile 15 si 16 care duc spre Divizia B. Presiunea care apasa asupra jucatorilor este foarte mare si de aceea ei rateaza atât de mult. Sunt foarte fericit ca am obtinut victoria si o dedic oamenilor care au fost alaturi de echipa“, a spus Hizo.


Vranjkovic s-a reabilitat


Cu doua exceptii, centrarea pe bara a lui Ganea si sutul lui Codreanu peste poarta, prima parte a jocului a apartinut in totalitate gazdelor. Vintilescu a lovit gresit mingea centrata de Armel in careul bacauanilor, iar Perisic l-a ochit cu un balon pe care scria gol pe congolezul Armel. Centralul Tudor a inchis ochii la un hent clar in careul moldovenilor, iar Keca l-a intins, fara efect, pe Bogdan. Bosniacul Vranjkovic a razbunat ratarea de la Iasi si s-a reabilitat in ochii tuturor, invingându-l pe portarul oaspetilor cu un sut la coltul scurt (’31). Stefan si Bogoi au avut golul desprinderii pe frunte, dar balonul nu i-a ascultat. Dupa pauza, Popovici l-a introdus pe Matei si jocul moldovenilor a capatat consistenta. Nici Hizo nu a stat degeaba pe banca si a mutat cu Amzucu si Buta, obligat de accidentarea lui Bogoi si de travaliul lui Popete. Executia lui Gheorghiu din minutul 69 a amutit tribunele: 1-1. Vintilescu se putea reabilita in ochii tribunei, dar nu a facut-o, ratând din sase metri. In schimb, Stefan nu a ratat tinta de la marginea careului cu un lob de zile mari care a aruncat stadionul in aer.


„Cred ca astazi (sâmbata – n.r.) s-a jucat soarta campionatului pentru partea lui inferioara. Am reusit doua eurogoluri prin Vranjkovic si Stefan si cred ca sârbul s-a simtit dator sa inscrie dupa ratarea penaltiului de la Iasi. Eu am mai spus ca pentru noi campionatul va incepe din etapa a patra“, a spus presedintele Marin Condescu.

Exit mobile version