Acasă Sport Meci istoric pe „Lia Manoliu“

Meci istoric pe „Lia Manoliu“

Pe cel mai mare stadion al tarii, Steaua si Rapid isi vor disputa calificarea in semifinalele Cupei UEFA.


Iubitorii sportului rege vor asista din nou in aceasta saptamâna la meciuri de foc in fotbalul de pe „Batrânul Continent“. Cele doua competitii europene intercluburi majore, Liga Campionilor si Cupa UEFA, isi vor stabili semifinalistele, iar in atentia publicului din România se va afla, bineinteles, duelul dintre Steaua si Rapid.


Premiera pentru fotbalul românesc


Partida dintre Steaua si Rapid, contând pentru mansa a doua a sferturilor de finala ale Cupei UEFA, programata sa se dispute joi, pe stadionul „Lia Manoliu“, va intra cu siguranta in istoria fotbalului românesc. Pentru prima data, doua echipe de la noi din tara isi vor disputa calificarea in penultimul act al unei competitii europene, lucru de neimaginat in urma cu câtiva ani, când formatiile românesti se chinuiau sa treaca de tururile preliminare pentru a ajunge pe „tabloul principal“ al competitiei.


Dupa spectacolul oferit in tur de cele doua combatante, incheiat cu o remiza (1-1), Steaua pare sa aiba prima sansa la calificare, insa, având in vedere ca avem de-a face cu un derbi bucurestean, orice rezultat este posibil. In plus, elevii lui Olaroiu nu evolueaza pe stadionul cu care au fost obisnuiti, cel din Ghencea, ci pe cea mai mare arena a tarii, unde nu au reusit sa inscrie nici macar un gol in cele doua meciuri disputate, cu Heerenveen si cu Betis Sevilla (0-1, respectiv 0-0).


Revine Bostina


Cele doua echipe vor putea aborda partida de pe „Lia Manoliu“ cu acelasi efectiv convocat pentru meciul tur, nici unul dintre jucatori nefiind suspendat sau accidentat in intâlnirea din Giulesti. Asta numai in cazul in care nu va interveni nici un eveniment nefericit in timpul partidelor pe care cele doua le vor disputa astazi, in cadrul etapei a 19-a a Diviziei A. Daca Olaroiu va putea conta din nou pe serviciile lui Gabriel Bostina, revenit dupa ce si-a ispasit etapa de suspendare, nu insa si pe aportul lui Victoras Iacob, inca nerefacut dupa accidentare, Razvan Lucescu va trebui sa alinieze din nou un „unsprezece“ fara Marius Maldarasanu si Artiom Karamian, ambii accidentati inca de la meciul tur cu Hamburg, din faza optimilor de finala.


 


Cupa UEFA, mansa secunda a sferturilor


In mansa a doua a sferturilor de finala a Cupei UEFA se vor disputa joi urmatoarele partide:


Steaua Bucuresti – Rapid Bucuresti (in tur 1-1)


Zenit Sankt Petersburg –
FC Sevilla (in tur 1-4)


Schalke 04 – Levski Sofia (in tur 3-1)


Middlesbrough – FC Basel (in tur 0-2)

Exit mobile version