11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBarca este favorita la calificare

Barca este favorita la calificare

Cu toate ca nu a reusit sa inscrie in prima mansa disputata la Lisabona, cu Benfica, FC Barcelona este favorita pentru accederea in penultimul act al Ligii Campionilor. Daca rezultatul de 0-0 inregistrat in deplasare, intr-o intâlnire tur-retur, este catalogat de unii drept „periculos“ pentru echipa care urmeaza sa dispute acasa mansa a doua, acest lucru nu este valabil si pentru elevii lui Frank Rijkaard, care sunt o adevarata masinarie de marcat goluri pe arena „Nou Camp“. Catalanii au inscris 13 goluri in cele patru partide disputate in acest sezon in fata propriilor suporteri. De la infrângerea cu Juventus Torino inregistrata in sezonul 2002/2003, tot in faza sferturilor, Barcelona a fost de neinvins pe teren propriu, inregistrând sase victorii si un singur rezultat de egalitate.


Suporterii catalanilor pot fi si mai optimisti citind si alte date statistice, conform carora, in opt meciuri disputate dupa sistemul tur-retur cu echipe din Portugalia, „Barca“ a iesit invingatoare de sapte ori.


La meciul de miercuri, mai multi jucatori ai Barcelonei nu trebuie sa fie avertizati cu cartonasul galben pentru a nu pierde prima mansa a semifinalelor. Este vorba de Van Bommel, Oleguer, Rafael Marquez si Deco.


Pentru antrenorul oaspetilor, olandezul Ronald Koeman, seara de 5 aprilie va fi una speciala, el revenind ca adversar pe terenul stadionul Barcelonei, echipa la care s-a consacrat ca jucator si cu care a câstigat Liga Campionilor in 1992, unicul gol al finalei de atunci cu Sampdoria fiind inscris chiar de el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS