17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAstra, tinta usoara

Astra, tinta usoara

Universitatea a umilit si in tur pe Astra, iar asta-seara suporterii oltenilor asteapta iarasi un festival de goluri din partea gazdelor.


Foste divizionare A, cele doua echipe care se reintâlnesc asta-seara pe „Ion Oblemenco“ au obiective diferite pentru acest sezon. La inceputul campionatului se vorbea ca Astra ar putea incurca serios planurile Universitatii si ale Petrolului in tentativa acestora de a reveni in prima liga, dar acum ploiestenii sunt cu un picior in Divizia C!


Astra s-a reinfiintat in vara lui 2005, in pripa, dar nume grele din fotbalul românesc au ajuns acolo: Petre Buduru (presedinte), Marin Duna (antrenor principal), apoi fotbalisti precum Baldovin, Lingurar, Petre Tinel, M. Dascalescu, Cl. Batrinu si Petroesc.


Cu toate aceste atuuri, Astra n-a fost nici macar un foc de paie, acum aflându-se pe un loc retrogradabil, 12. Oaspetii de astazi ai oltenilor au un nou presedinte (M. Stoenescu) si alt cuplu de antrenori, Petre Gigiu si Florin Ispas.


Astralii sunt in Craiova de aseara si, normal, vin astazi pe „Ion Oblemenco“ intr-o misiune aproape imposibila, fapt recunoscut, diplomatic, chiar si de antrenorii ploiesteni.


Bornescu vs. Santmare


In tur, prahovenii au fost facuti… varza chiar la ei acasa (0-3, prin golurile inscrise de Dina, Stoica si Salih), iar astazi suporterii olteni se asteapta ca favoritii sa faca spectacol si scor. Declaratiile dinspre tabara Astrei cum ca speranta moare ultima, ca „ne jucam sansele pe Ion Oblemenco“, sunt firesti, dar teoretic Bornescu si ceilalti n-au cum sa se impiedice de un Santmare, ca sa dau numele unui „cunoscut“ fotbalist de la oaspeti. Petre Gigiu nu-i poate folosi astazi pe Patulea si Voinea.


Pariul lui Saceanu


Pentru Robert Saceanu, intâlnirea cu Astra este una speciala pentru ca acesta a facut pariu pe un suc cu portarul astralilor, Daniel Zdrinca, un vechi prieten din perioada petrecuta impreuna la FC Extensiv, ca ii va da gol. „Pentru mine, lucrurile sunt simple. Universitatea va câstiga fara drept de apel, pentru ca este superioara Astrei. De altfel, sper sa marchez si sa câstig pariul cu Zdrinca. Sper sa vina cât mai multa lume la stadion, in primul rând pentru ca vor avea ce sa vada, apoi pentru ca suma ce va ajunge la sinistrati sa fie cât mai mare“, a spus Saceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS