Acasă Sport Profitati de situatie!

Profitati de situatie!

Oltenii nu au voie sa piarda in meciul de mâine seara cu Astra Ploiesti de pe stadionul „Ion Oblemenco“. In plus, juvetii trebuie sa profite din plin de programul acestei runde, in care contracandidatele se pot impiedica.


Universitatea a inceput cum nu se putea mai bine returul campionatului, in primul rând prin faptul ca a obtinut maximum de puncte din cele doua intâlniri sustinute, iar suporterii acestei echipe simt ca visul poate deveni realitate. Apoi, prin prisma rezultatelor obtinute de contracandidatele inscrise in lupta pentru promovare, CSM Vâlcea reusind doar doua puncte, Unirea Urziceni unul singur, in timp ce Petrolul Ploiesti a adunat patru puncte.


Toti acesti factori nu au condus decât la detasarea juvetilor in clasament, care, in cazul unei noi victorii in fata celor de la Astra Ploiesti, se pot distanta si mai mult de urmaritoare. Si asta pentru ca CSM Vâlcea va trebui sa invinga Minerul Motru in deplasare, iar acest lucru este foarte greu de realizat, elevii lui Silviu Lung demonstrând ca sunt redutabili acasa.


Nici suporterii formatiei Unirea Urziceni nu pot paria pe victorie in meciul de la Mioveni, unde Dacia din localitate si-a vândut dintotdeauna scump pielea. Singura competitoare a Stiintei, de altfel si cea mai insistenta, care are intr-adevar o misiune usoara este Petrolul, pentru ca FC Sibiu nu mai face fata cerintelor Diviziei B, cu toate ca anul trecut era aproape de revenirea in primul esalon.


Stinga nu-si subestimeaza adversarul


Desi pozitiile din clasament releva diferenta de valoare dintre Universitatea si Astra, Ovidiu Stinga nu si-a luat adversara in derâdere, pentru ca este constient ca relaxarea elevilor sai ar dauna grav „sanatatii“. Din acest motiv, antrenorul craiovean si-a masurat fiecare pas cu mare atentie, pregatirile fiind intensificate vizibil, alb-albastrii fiind supusi unei singure sedinte de pregatire pe zi, insa „lectia“ predata a fost intotdeauna foarte solicitanta.


Asta pentru ca temerile „olandezului“ sunt bazate pe faptul ca astralii nu au nimic de pierdut, ceea ce ii va determina sa se agate de orice pentru a pleca neinvinsi de pe „Ion Oblemenco“.


Superioritatea Universitatii, recunoscuta pâna si de cei doi tehnicienii ai rivalei, mai trebuie sa fie si demonstrata de Ciuca si compania, acestia având obligatia sa alunge gândurile negre inca din prima repriza.


In primul rând pentru linistea celor care au inceput deja numaratoarea inversa, apoi pentru continuitate in rezultate. Alt atu care poate conduce la atingerea celor trei puncte este legat de disponibilitatile celor doua loturi, Universitatea pierzându-i pe Razvan Fritea (accidentat) si pe Laurentiu Preda (exclus temporar din lot), in timp ce Astra nu poate conta pe serviciile a doi mijlocasi, Lingurar si Voinea, si un atacant, Patulea.


Nici suporterii nu cred in esec


Astra Ploiesti este considerata de fanii Universitatii drept o victima sigura. Acest fapt este relevat perfect de sondajele lansate pe internet, atât pe site-ul oficial al clubului, cât si pe cele ale factiunilor din Peluza Sud „Cristi Neamtu“ optimismul atingând cote aproape maxime. Pe fcuniversitatea-craiova.ro, 96 la suta dintre votanti sunt convinsi ca favoritii vor bifa o noua victorie, in timp ce un singur procent sta in dreptul egalului, iar trei la suta din „electorat“ a fost pesimist. Aceeasi intrebare a fost lansata si pe craiova-maxima.ro, insa si aici numarul celor care au participat la sondaj nu i-au dat nici o sansa Astrei in meciul de mâine.

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version