Acasă Sport Juve, ingenuncheata pe Highbury

Juve, ingenuncheata pe Highbury

Arsenal – Juventus 2-0


• Stadion „Highbury“, spectatori: 35.472.


• Au marcat: Fabregas ’39, Henry ’69


Arsenal: Lehmann – Eboue, Toure, Senderos, Flamini – Hleb, Fabregas, Gilberto, Pires – Reyes (’82, Van Persie), Henry. Antrenor: Arsene Wenger.


Juventus: Buffon – Zebina, Thuram, Cannavaro, Zambrotta – Camoranesi, Emerson, Vieira, Mutu (’71, Chiellini) – Ibrahimovic, Trezeguet (’78, Zalayeta). Antrenor: Fabio Capello.


• Cartonase galbene: Camoranesi (2), Trezeguet, Vieira, Zebina (2).


• Cartonase rosii: Camoranesi (’87), Zebina (’89).


• A arbitrat: Peter Frojdfeldt (Suedia).


Dupa Real Madrid a venit rândul „Batrânei Doamne“ sa plece capul in fata demonstratiei de fotbal oferite de Henry si compania.


Arsenal a oferit marti o seara magica in Liga Campionilor. Inca o echipa de renume in fotbalul mondial a trebuit sa se recunoasca invinsa in fata pustilor instruiti de Arsene Wenger, pentru care „sportul rege“ pare o joaca. Dupa ce au eliminat in optimi pe Real Madrid, „tunarii“ sunt aproape de a scoate din Liga Campionilor si pe Juventus, in urma victoriei cu 2-0 obtinute in prima mansa a sferturilor de finala. A fost a saptea partida din aceasta competitie in care Arsenal nu a primit gol, dar in care englezii (impropriu spus, având in vedere ca in teren nu s-a aflat nici un jucator din Albion) au oferit o noua demonstratie de fotbal.


Nici macar un singur minut tinerii elevi ai lui Arsene Wenger nu s-au lasat impresionati de titanii aflati sub comanda lui Capello, iar Henry a facut din nou legea. De data aceasta ajutat de spaniolul de 18 ani Cesc Fabregas, adus la echipa pentru a-l inlocui pe mult mai titratul Vieira, plecat la Juventus cu gândul de a câstiga Liga Campionilor, „un obiectiv mult mai greu de atins cu Arsenal“, dupa cum declarase mijlocasul francez.


Fabregas a deschis scorul cu putin inainte de pauza, dupa ce l-a intors pe veteranul Thuram si a sutat pe jos, in coltul din dreapta lui Buffon, iar apoi i-a oferit sansa capitanului sau de a majora avantajul, la o faza la care a pacalit din nou defensiva torineza (’69).


Mutu nu a iesit din tipare


Profitând de absentele lui Nedved si Del Piero, Adrian Mutu a fost titular pe „Highbury“, dar nu a iesit din nota echipei. Tentativele sale de patrundere n-au avut succes in fata lui Eboue, Camoranesi a fost nervos, Ibrahimovic a dezamagit total, iar Trezeguet nu a primit mai deloc pase. „Tunarii“ au inchis bine spatiile si au actionat de multe ori pe contraatac, punându-l mereu la grea incercare pe Buffon, cel mai bun jucator al lui Juve. De fapt, acesta a si recunoscut dupa meci ca „rezultatul a fost conform cu realitatea din teren“.


La 0-2, Capello i-a inlocuit pe Mutu si Trezeguet, insa in jocul italienilor nu s-a schimbat nimic, tot Arsenal fiind mai aproape de gol prin Reyes si Henry. Fluierul centralului suedez i-a gasit pe oaspeti in noua jucatori, Camoranesi si Zebina fiind eliminati, in timp ce gazdele cautau golul cu numarul trei.

Exit mobile version