22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportStiinta, la mâna Comisiei de Disciplina

Stiinta, la mâna Comisiei de Disciplina

Fotbalistii Universitatii Craiova au filmat un spot publicitar prin care cheama suporterii la stadion la meciul cu Astra, desi acesta risca sa se joace cu portile inchise.


Universitatea Craiova va reveni astazi pe ordinea de zi a Comisiei de Disciplina, dupa ce Florin Gâtejan, observatorul meciului FC Caracal – Universitatea Craiova (scor 0-1), a raportat incidentele petrecute in pauza meciului din „Orasul Minunilor“, atunci când galeria Stiintei s-a rasculat, iritata de ritmurile unei melodii foarte indragite in „Ghencea“. Ultrasii olteni au rupt si au aruncat cu gradene in jandarmi si spre un grup de militari de la tribuna a doua, veniti sa vada meciul. Acestia din urma au fost nevoiti sa paraseasca arena in timpul de odihna, iar organizatorii au apelat la fortele speciale pentru a-i potoli pe oltenii nervosi.


Ovidiu Costesin este optimist


„Stiu ca observatorul a notat in raport ce s-a petrecut la Caracal, dar pozitia Universitatii este ca suporterii olteni au fost iritati si, in plus, consideram ca nu s-a petrecut nimic grav. N-au fost lupte cu suporterii echipei adverse si nici cu jandarmii. Speram sa scapam ieftin, nici macar cu amenda, pentru ca acest lucru nu s-ar justifica“, a declarat Ovidiu Costesin, directorul executiv al gruparii oltene. Acesta a recunoscut totusi ca se teme de decizia Comisiei de Disciplina, care de obicei nu iarta atunci când are un caz pe masa de lucru, mai ales ca este vorba de Craiova, o echipa taxata sistematic pentru comportamentul publicului. „Craiova risca amenda si sa joace cu portile inchise cel putin un meci. Nu cred ca ne vor trimite sa jucam in alt oras pentru ca nu pot controla eventualele actiuni ale suporterilor nostri“, a precizat Costesin.


Juvetii, pe sticla


Decizia de astazi a Comisiei de Disciplina ar putea da peste cap planurile oficialilor olteni, care au decis sa doneze toate incasarile meciului cu Astra, programat vineri, sinistratilor inundatiilor din comuna doljeana Sopot. „Speram sa nu ne confruntam cu o decizie nefavorabila, pentru ca astfel toate planurile noastre ar fi date peste cap“, a mai spus Ovidiu Costesin. Mergând pe aceasta idee, patru jucatori ai Universitatii, Ciuca, Dina, Dananae si Stoica au filmat ieri un spot publicitar cu mesajul „Gândeste-te la aproapele tau!“, prin care cheama suporterii pe stadionul „Ion Oblemenco“. Pretul unui bilet de intrare la meciul „U“ Craiova – Astra Ploiesti a fost fixat la 50.000 de lei.


Sanctiuni pe banda rulanta


Chiar daca a retrogradat in Divizia B, Universitatea se poate considera campioana României la incidente, având cei mai indisciplinati suporteri. Primul episod notabil s-a petrecut la meciul cu Dinamo, atunci când unul dintre liderii galeriei, Ovidiu Tudoran, zis „Postasu’“, a patruns pe teren si a aruncat cu un fular in Claudiu Niculescu. Universitatea a fost trimisa o etapa in exil la Râmnicu Vâlcea, apoi a ajuns la matineu. A urmat meciul de Cupa cu Progresul Corabia, in care clubul a trebuit sa organizeze un meci cu portile inchise si sa plateasca o amenda de 45 de milioane de lei. Sanctiunile dictate de Comisia de Disciplina nu au fost de ajuns pentru ultrasii din Banie, care si-au dat in stamba si la meciurile cu Motru (deplasare) si Petrolul (acasa). Universitatea a contabilizat astfel inca un avertisment, fiind obligata sa organizeze alte doua meciuri cu portile inchise si primind alte zeci de milioane amenda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII