10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Scurte stiri

Calculator controlat cu ajutorul mintii


Gratie unei tehnologii realizate de cercetatorii germani, un computer poate fi controlat cu ajutorul mintii. Dupa cum informeaza site-ul libero.it, o persoana asezata in fata unui PC si purtând pe cap o casca la care sunt legate zeci de fire poate controla calculatorul cu ajutorul mintii. La Hanovra exista un astfel de calculator, care a fost inventat si realizat de cercetatorii din cadrul Fraunhofer Institute din Berlin in colaborare cu cei de la Berlin Humboldt University. Utilizatorul se asaza in fata calculatorului purtând pe cap o casca asemanatoare cu cea pentru realizarea unei electro-encefalograme, capabila sa capteze activitatea electrica a creierului, si cu ajutorul acesteia poate controla computerul.


Specie de furnici capabile sa inoate


Exista o specie de furnici, Polyrhachis Sokolova, care sunt capabile sa inoate si sa supravietuiasca sub apa. Dupa cum informeaza site-ul libero.it, contrar tuturor credintelor noastre, si furnicile stiu sa inoate. Descoperirea a fost realizata recent de biologul australian Simon Robson. El a descoperit furnicile inotatoare in statul australian Queensland. Particularitatea acestor insecte este aceea ca, pentru a se proteja, ele isi construiesc furnicarele sub apa, ceea ce demonstreaza si faptul ca sunt capabile sa supravietuiasca in acest mediu.


Pentru femeile manager, viata este dificila


Potrivit unui studiu realizat in cadrul Universitatii din Milano, diferenta economica intre barbati si femei este inca mare. Dupa cum informeaza site-ul libero.it, ancheta realizata a scos in evidenta dificultatea vietii femeilor aflate in functii de conducere. Doar 26 la suta dintre reprezentantele sexului frumos câstiga peste o suta de mii de euro pe an, fata de 41 la suta dintre barbati. Pentru 67 la suta dintre femeile chestionate este dificil sa impace viata de familie cu munca, in timp ce pentru numai 59 la suta dintre barbati acest lucru reprezinta o problema. De asemenea, zece la suta dintre femeile manager divorteaza, fata de doar sase la suta dintre barbatii ce ocupa o astfel de functie.


Anna Lesko – in Romanian Top 100


„Anycka Maya“, cel mai recent single semnat Anna Lesko (extras de pe albumul „Ispita“), face ravagii in Romanian Top 100, reusind sa se mentina de saptamâni bune intre primele trei melodii. Astfel, dupa ce „Anycka Maya“ a stationat ceva vreme pe locul doi, in aceasta saptamâna piesa a coborât pe locul trei. Principala contracandidata a Annei in Romanian Top 100 este Madonna, cu „Sorry“, pe când primul loc este ocupat de piesa care a fost vârful de val media al preselectiei nationale Eurovision 2006, „JoKero“, interpretata de baietii de la Akcent. Faptul ca Anna Lesko se afla de 14 saptamâni in top, urcând constant sau spectaculos, nu face decât sa ne aminteasca, firesc, ca intotdeauna talentul si atitudinea sunt apreciate intr-o piesa de calitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS